Nem született meglepetés a 2022-23-as spanyol szuperkupa kiírásában, így a döntőben a két gigász találkozik akiket különösen nem kell bemutatni. Igen, a Real Madridról, valamint az FC Barcelonáról van szó.

A fővárosiak kiegyenlítenék a katalánok teljesítményét

Maga a tornát 1982 óta rendezik, és 2019-ig két csapatos kihívás volt, amit utólag négy csapatosra emeltek, sőt helyszínnek három évig Szaúd-Arábiát jelölték meg. A miértekre most ne térjünk ki, de úgy gondoljuk eléggé világos. A kialakult világhelyzet miatt a 2020-21-es kiírást végül Spanyolországban, Sevillában rendezték, így az idei lesz a harmadik, melynek helyszínét az arab ország biztosítja. Nem kizárt, hogy a lelátón ott lesz a Real Madrid korábbi játékosa, Cristiano Ronaldo is, aki mint tudjuk mostantól a szaúd-arábiai Al Nassr Riyadh keretét erősíti.

Ami érdekesség, hogy amióta megnövelték a létszámot négy csapatra azóta egyik alkalommal sem jutott a döntőbe sem a bajnok, sem a kupagyőztes. Pedig egy szuperkupa döntő alapjáraton erről szól. Idén ez a sorozat is megszakadt, ugyanis az aktuális bajnok Real Madrid ott van a fináléban, igaz, a kupagyőztes Betis Sevilla nincs.

A spanyol szuperkupát egyébként a legtöbbször a katalánok (FC Barcelona) nyerték, szám szerint 13 alkalommal (legutóbb 2018-ban), őket követi 12 győzelemmel a Real Madrid, aki egyébként a címvédő is. 

Mire fogadjunk a spanyol szuperkupa döntőjén?

A vasárnapi döntő mindkét szereplője nehezen jutott túl az elődöntős mérkőzésén. Előbb a fővárosiak a rendes játékidőt 1-1-es eredménnyel zárták a Valencia ellen, és csupán a büntetők során sikerült jobbnak bizonyulni, de ugyanezt a forgatókönyvet láthattuk a Betis - FC Barcelona meccsen is. A rendes játékidő 1-1-re zárult, hosszabbításban újabb két gól született, mindkét oldalon egy-egy, majd a büntetők során a katalánok örvendhettek.

január 15., vasárnap

A spanyol szuperkupa fináléjára rátérvén, a Real keretében akadnak sérülések, ugyanis Alaba, Lucas és Tchouameni nem lép pályára, míg Camavinga és Militao játéka kérdéses. A másik oldalon viszont teljes a keret. Nem kizárt, hogy ez is közrejátszik abban, hogy a fogadóirodák nagyobb esélyt adnak arra, hogy az FC Barcelona nyeri a kupát (1.80), míg a fővárosiakra duplázós (2.00) szorzón fogadhatunk.

Unibet duplázós ajánlat a spanyol szuperkupára

  • Legalább 1 gól születik rendes játékidőben, Karim Benzema és Robert Lewandowski kapura tartó lövéseinek száma kombinálva 2,5 fölötti @ 2.15

Megnövelt oddsos ajánlatok a bet365 irodánál

  • Karim Benzema bármikor gólt szerez a mérkőzésen, a Real Madrid nyer és mindkét csapat gólt szerez @ 9.00 (8.00 helyett)
  • Robert Lewandowski bármikor gólt szerez, az FC Barcelona nyeri a trófeát, és lesz több, mint 2 gól a mérkőzésen @ 4.00 (3.50 helyett)
  • Vinicius legalább egyszer kapura lő, a Real Madrid nyer és lesz több, mint 8 szöglet a mérkőzésen @ 7.50 (6.50 helyett)
  • Raphina legalább egyszer kapura lő, Dembele legalább egyszer kapura lő, és az FC Barcelona nyer @ 5.50 (4.50 helyett)

A tavalyi szuperkupa döntőben is találkozott e két csapat, akkor rendes játékidőben 2-2-es döntetlen született (de Jong és Fati, valamint Vinicius és Benzema góljainak köszönhetően), majd a hosszabbításban Valverde eldöntötte a találkozót, mellyel a fővárosiak vitték haza a szuperkupa trófeát. Utóbbi játékos úgy látszik szereti bevenni a katalánok hálóját, ugyanis a legutóbbi (2022 október 16.) El Clásicón is betalált. Azt a mérkőzést a Real Madrid 3-1-es aránnyal nyerte, és a La Ligában rendezték.

Alapjáraton a két óriás találkozóinak a kimenetele nehezen megjósolható, s ennek tudatában kínálják az oddsokat is az irodák, azt is tudjuk viszont, hogy gyakran születik sok gól. Nem hiába a mindkét csapat gólt szerez csupán 1.61-es szorzón játszható.

Hol követhető élőben a spanyol klasszikus?

A mérkőzést csak online követhetjük, s ehhez tökéletes felületet biztosít úgy a bet365, mint az Unibet fogadóiroda is. 

Mindkét bukméker esetén a szolgáltatás használatához a fogadószámládon pénznek kell szerepelnie vagy le kellett adnod egy fogadást az elmúlt 24 órában. Földrajzi korlátozások is érvényben lehetnek, de pl. Magyarországról ha van aktív számlád akkor követni tudod a spanyol szuperkupa döntőt.

Nem kell mást tenned minthogy regisztrálj valamelyik fogadóirodánál, töltsd fel a számlád (a legpraktikusabb, leggyorsabb befizetési mód a bankkártyás megoldás), a minimális befizetés (1500 HUF bet365 / 3300 HUF Unibeten), és már indíthatod is az El Clásicót. Ez hosszútávon is előnyös lehet számodra, ugyanis rengeteg sportesemény közvetítenek, például a hétfőn kezdődő Ausztrál Open meccseit is itt követheted, de ezáltal nem maradsz le a férfi kézilabda világbajnokság egyetlen mérkőzéséről sem.

  bet365   Unibet

Exkluzív ajánlatunk

Amennyiben általunk regisztrálsz az Unibetre és feltöltöd számlád, akkor a kezdő bónuszokon kívül egy 10.000 forint értékű ingyenes fogadásban is részesülsz. További részletek

Az oddsok a bet365, valamint az Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2023-01-15, 15:00CET

Borítókép: Real Madrid - Barcelona - El Clasico (Fotó: charnsitr / Shutterstock.com)