Öt szettes nyitómérkőzésen bosszulta meg a magyar játékos a Winston-Salemben néhány napja Sebastian Kordától elszenvedett vereségét és Rinky Hijikatával mérkőzik meg egy harmadik fordulós helyért.

Fucsovics Márton 108
Fucsovics Márton legjobb eredménye a US Openen a harmadik forduló elérése volt 2020-ban. (Fotó: Bryan Pollard/Shutterstock.com)

Közel négy és fél órát töltött a pályán Marci (ATP 57.), de fáradalmainak termett gyümölcse még úgy is, hogy szinte kétszer annyiszor hibázott, mint amennyi győztest ütött (65/38). Nem egy ideális szereplést láthattunk tőle, de ne feledjük, hogy igazán acélos ellenféllel állt szemben, aki az Australian Openen negyeddöntős volt az év elején. Míg Kordával szemben esélytelenebbnek mutatták a harmincegy éves magyar játékost a bukmékerek oddsai, a következő fordulóban már ő a favorit. Huszonkét éves ausztrál ellenfele első meccsét nyerte a US Open főtábláján és még sosem volt Grand Slam-torna harmadik fordulójában.

Néhány részlet Fucsovics első fordulós meccséből

Hijikata csak két Grand Slam-meccset nyert karrierjében

Az idei Australian Openen nyerte Rinky (ATP 110.) első egyéni meccsét rangos torna főtábláján, a Roland Garros és a Wimbledon selejtezőin viszont nem tudott túljutni. Eredményeire való tekintettel, kijelenthető, hogy a kemény borítás illik legjobban játékstílusához, azonban idei legnagyobb visszhangú szereplését (leszámítva, hogy az Australian Openen párosban bajnok lett) júniusban a 'S-Hertogenbosch-i ATP-torna gyepén láthattuk, amikor a selejtezőkből az elődöntőig menetelt. Neki sem volt könnyű a nyitómérkőzése az amerikai Grand Slamen, kiélezett négy szettes meccset játszott a top100-as Pavel Kotov (ATP 98.) ellen, amely négy órát vett igénybe. 52 győztes ütés mellé, 56 ki nem kényszerített hibát is gyűjtött, ami nem fényes teljesítmény, de jobb Marci mutatójánál, bár ha az ellenfeleiknek színvonalkülönbségét nézzük, akkor Fucsovics nem áll rosszul. Az összképben a rutinfölénnyel rendelkező magyar játékos továbbjutása a valószínűbb, de indítványozóbbnak kell lennie mint a Korda elleni mérkőzésében. Reméljük, hogy úgy Marci, mint az Adrian Mannarinoval összecsapó Marozsán Fábián is ott lesz a harmadik körben.

augusztus 30., szerda

Tipp Szett hendikeppel Fucsovics, Marton -1.5 @ 1.65

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org. A cikkben közölt oddsok a(z) Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2023 augusztus 29. 8:10 UTC.