A 2009-es Roland Garros salakján elért negyeddöntőjével berobbant román játékos első rangos elődöntőjéért az idei Roland Garros döntősével, Karolina Muchovával csap össze.

Sorana Cirstea 019
Sorana Cirstea 2023-as mérlege a kemény borításokon 20/11, a Karolina Muchováé viszont 27/8. (Fotó: lev radin / Shutterstock.com)

Az idő múlása még nem csökkenti a harminchárom éves Cirstea (WTA 30.) eredményességét, sőt karrierje legjobb Grand Slam-szereplését jegyezheti ha még előre tud lépni egy versenyszakaszt. Legtöbb meccsét 2016-ban nyerte, amikor 36 győzelemnél állt meg, idén már 30-nál tart és még csak szeptember elejét írjuk. Ez sokat elmond formájáról. Különösen jól érezheti magát Amerikában, mivel márciusban remekül játszott a Sunshine Double alkalmával, Indian Wellsben negyeddöntős, Miamiban pedig elődöntős volt. New Yorkban leghangzatosabb győzelmét a harmadik fordulóban szerezte Elena Rybakina ellen, majd a nyolcaddöntőben az olimpiai bajnok Belinda Bencicnél bizonyult jobbnak. Csak Rybakinának sikerült szettet elvennie a támadó román játékos elől, aki 2023-ban már háromszor játszott a következő fordulós ellenfelével.

Muchova is először van az utolsó nyolc között New Yorkban

A Cincinnatiban zajlott WTA1000-es eseményen sejtette a huszonhét éves Karolina (WTA 10.), hogy a US Open egyik legesélyesebb játékosa lehet. Az említett ohiói tornán verte a jövő héttől a világranglista élére kerülő Aryna Sabalenkát is, majd a döntőt Cori Gauff ellen veszítette el. New Yorkban sima volt az útja a nyolcaddöntőig, ahol Xinyu Wang elvett előle egy szettet, de nem tudta igazán megnehezíteni dolgát. Az első Cirstea elleni mérkőzését a 2020-as US Openen játszotta és a döntő szett tie-breakjében nyert. Idén már háromszor találkoztak, Dubaiban és nemrég Montrealban Karolina nyert, Miamiban viszont Sorana. Az idei összecsapásaik mind két játszmások voltak. Az eredményesség és az egymás elleni meccsek mérlege is a csehországi játékost mutatják esélyesebbnek, de ha még működik Cirstea támadó játéka, akkor megint szép nyereményt kaparinthatnak meg azok, akik ismét a papírforma borulására tippelnek.

szeptember 06., szerda

Tipp Szett hendikeppel Cirstea, Sorana +1.5 @ 1.57

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org. A cikkben közölt oddsok a(z) Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2023 szeptember 4. 9:28 UTC.