Az a John Isner, aki a tenisztörténelem leghosszabb meccsét nyerte és a legtöbb ászát ütötte úgy döntött, hogy az amerikai rangos torna után visszavonul, a búcsú pillanatát viszont még elnapolhatja.

John Isner 024
John Isner a kemény borításra való átváltás óta egy kivétellel, minden meccsén játszott legalább egy tie-breaket. (Fotó: lev radin / Shutterstock.com)

A "Szelíd óriásként" emlegetett, immár harmincnyolc éves játékos (ATP 157.) az amerikai kemény pályákon érte el sikereinek nagy részét és bár 2018-ban nyerte a Miamiban rendezett Masterset, a US Openen "csak" két negyeddöntőt pipált ki (2011-ben és 2018-ban). Bár ennek teljesülése utópiának tűnik, a tornagyőzelmére ajánlott odds jelen pillanatban 601.0. Idén összesen már csak kilenc meccset nyert és a felvezető tornákon pedig egyet (Los Cabosban). Ennek ellenére, a tengerentúli Grand Slamet jól kezdte és három játszmában ejtette ki a 94. helyen rangsorolt Facundo Diaz Acostát. Első és második adogatása is a régi szép időkre emlékeztettek, valamint közel kétszer annyi nyerőt ütött mint ki nem kényszerített hibát. Ilyen meccs után rajongói reménykedhetnek abban, hogy a honfitársa, Michael Mmoh sem vet véget John pályafutásának.

Mmoh tavalyi elődöntőst vert

Isner ellenfele az idei Australian Openen jutott először Grand Slam-torna harmadik fordulójába, a US Openen még csak 2020-ban volt a második körben. A huszonöt éves játékos (ATP 89.) szintén az amerikai kemény borítások szakértője, amelyeken számos ITF és Challenger bajnoki címet gyűjtött össze. A gyepről hazatérve, nyolcaddöntőzött Washingtonban és Winston-Salemben is, viszont a New York-i első fordulós sikerének lett nagyobb visszhangja, ugyanis a tavalyi elődöntős Karen Khachanovot verte három sima játszmában. Bár az orosz játékos a Roland Garros óta nem játszott, ez szép teljesítménynek számít, azonban még nem jelenti azt, hogy esélyesebb lenne a nagy rutinfölénnyel rendelkező Big John ellen, aki mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy elnapolja visszavonulásának pillanatát. Ha Isner ki is kap, az mindenképp valószínűtlen, hogy legalább szettet vagy szetteket ne nyerjen.

augusztus 31., csütörtök

Tipp Szett hendikeppel Isner, John +1.5 @ 1.43
Tipp Játék hendikeppel Isner, John -2.5 @ 2.38

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org. A cikkben közölt oddsok a(z) Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2023 augusztus 30. 8:51 UTC.