Az Australian Openen és a Miamiban zajlott Mastersen szerzett győzelmei után, Tommy Paul New Yorkban is összecsap Alejandro Davidovich Fokinával.

Tommy Paul 017
Tommy Paul eddigi egyetlen ATP bajnoki címét 2021-ben Stockholmban szerezte fedett kemény borításon. (Fotó: lev radin/Shutterstock.com)

A tavaly a harmadik fordulóban ért véget a huszonhat éves amerikai játékos (ATP 14.) menetelése a US Openen, ami eddigi legjobb eredménye volt azon a tengerentúli Grand Slamen, ahol 2022-ig egy meccset sem nyert a főtáblán. Nemrég, a torontói Masters alkalmával a reflektorfénybe került az elődöntős menetelésével, amely során Carlos Alcarazt is legyőzte, a spanyol viszont Cincinnatiban visszavágott a nyolcaddöntőben. New Yorkban nem volt eddig döccenőmentes a menetelése, az első fordulóban szettet veszített a 233. helyen álló Stefano Travaglia ellen, a másodikban pedig öt szettet küzdött a 60. helyen rangsorolt Roman Safiullin ellen. A harmadik fordulós kihívója, az eddigieknél acélosabb, a huszonnégy éves spanyol teniszező a 21. játékosa az ATP-ranglistának.

Davidovich Fokina kétszer volt már a negyedik fordulóban

Háromszor indult mostanáig a New York-i főtáblán Alejandro és kétszer a nyolcaddöntőig (negyedik körig) jutott el. Neki is egy elődöntős menetelésének lehettünk tanúi Torontóban, ahol legnevesebb legyőzöttei Alexander Zverev és Casper Ruud voltak. Bár a kanadai menetelése hasonlít a Tommyéhoz, New Yorkban nála könnyebben jutott a harmadik fordulóban és szettvesztesség nélkül tudta verni úgy Marcos Giront (ATP 62.), mint Juan Manuel Cerundolót (ATP 93.) is. Ennek ellenére, a második eséllyel indul a bukmékerek oddsai szerint, ami talán a spanyol által elveszített két egymás elleni mérkőzésnek is tulajdonítható. Míg Ausztráliában döntő játszmában kapott ki, Miamiban nem nyert szettet. Emellett, idei kemény pályás mérlege is gyengébb a Tommyénál. Bár a mérleg nyelve Paul irányába mutat, valószínűleg a hazai teniszező ezt a New York-i meccsét sem ússza meg szett vagy akár szettek elvesztése nélkül.

szeptember 01., péntek

Tipp Szettek száma Felett 3.5 @ 1.47

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org. A cikkben közölt oddsok a(z) Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2023 augusztus 31. 7:14 UTC.