Mostanáig egyszer csapott össze rangos eseményen Alexander Zverev Carlos Alcarazzal és a német borította a papírformát, de az oddsok ezúttal sem őt mutatják esélyesebbnek.

Alexander Zverev 137
Alexander Zverevnek két szettes előny csúszott ki kezeiből a Dominic Thiem elleni 2020-as US Open döntőjében. (Fotó: lev radin/Shutterstock.com)

Az említett mérkőzésükre a tavalyi Roland Garroson került sor és 3-1-es szettarányban nyert a huszonhat éves játékos. Ha a párizsi mérkőzésüknek nem is tulajdonítunk túlzott fontosságot, attól még érdemes tudni, hogy Zverev (ATP 12.) mindkét kemény borításon zajlott meccsüket is nyerte méghozzá szettvesztesség nélkül Acapulcoban és Bécsben 2021-ben. Alcaraz csak a madridi salakon tudta verni a németet és ez két alkalommal, a tavaly illetve az idén sikerült neki. Mindez nem változtat az általános összképen és a húsz éves spanyol címvédő marad a nagy esélyes az elődöntőbe való jutásra New Yorkban, de ne írjuk teljesen le a 2020-as döntőst, aki egy kicsit a radar alatt volt a súlyos sárüléséből való felépülése után.

Alexander nemrég Cincinnatiban Masters-elődöntőt ért el és csak az utólag bajnoki címet megszerző Novak Djokovic győzte őt le hosszabbított szettek után. A US Openen kemény harcokat vívott és csak az első fordulót oldotta meg szettvesztesség nélkül, de míg Daniel Altmaier és Grigor Dimitrov is csak egy szettet vettek el előle a második, illetve a harmadik fordulóban, a Jannik Sinner elleni nyolcaddöntője öt felvonást igényelt.

Ha nem fáradt el Zverev, akkor szikrázó csata kerekedhet

Míg Zverev keményen küzdött, addig Carlos gondmentesen, majdnem elsétált a negyeddöntőbe. Csak a Washington-i bajnok, Daniel Evans nyert ellene egy játszmát a harmadik fordulóban, Dominik Koepfernek, Lloyd Harrisnek és Matteo Arnaldinak még ennyi sem sikerült. Emiatt, sokkal pihentebb lehet a folytatásban és ez is rányomhatta a bukmékerek oddsaira bélyegét. Ennek ellenére, Alexandert nagyon ambicionálhatja az a tény, hogy még nem nyert rangos tornát és ő sem lesz fiatalabb az idő múlásával. Lehet, hogy ez most nem az ideális alkalom az áttörésre, de több gondot okozhat Alcaraznak, mint amennyit a spanyol eddigi ellenfelei okoztak.

szeptember 07., csütörtök

Tipp Szettek száma Felett 3.5 @ 1.74

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org. A cikkben közölt oddsok a(z) Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2023 szeptember 5. 10:3 UTC.