2005 augusztusában magyar - argentin válogatott mérkőzésen Lionel Messit mindössze 43 másodperc játék után kiállították, amiért Vanczák Vilmost lekönyökölte.

Mivel a Fradi elleni Bajnokok Ligája összecsapás miatt újra Magyarországra érkezik a többszörös Aranylabdás játékos, ezért azt találgatja a sajtó, hogy milyen érzései lehetnek. A piros lapos múltját vették elő, ami Vanczák Vilmos szerint nem volt jogos. "A piros lapja szerintem túlzás volt, nem érdemelt kiállítást, pláne barátságos meccsen nem. Én hátulról próbáltam őt megállítani, húztam a mezét, ő pedig le akart rázni, ekkor csapott hátra. A könyökével eltalált, ami abban a pillanatban persze fájt, de szerintem nem szándékosan ütött meg" - nyilatkozta a 79-szeres magyar válogatott, kicsit elfelejtve, hogy erősen rájátszott az esetre.

"Jó lett volna, ha a meccs után meg tudom vele beszélni az esetet, de erre akkor nem volt mód, ő pedig azóta sem kért bocsánatot, nem mintha ezt elvártam volna" - mondta Vanczák. A kiállítással Messi sem ért egyet, korábban így vélekedett az esetről: "Az ellenfelem hátulról tépte a mezemet, és én csak ki akartam magam szabadítani, ezért próbáltam őt ellökni. A játékvezető úgy ítélte meg, hogy könyököltem, szerintem abszolút tévesen". Meglehetősen rég történt a dolog, nem valószínű ez befolyásolná Messi teljesítményét a Ferencváros - Barcelona mérkőzésen, amire szerdán este kerül sor, a Puskás Arénában.

FERENCVÁROS - BARCELONA: FOGADJ A MÉRKŐZÉSRE AZ UNIBETNÉL!

december 02., szerda