Huszonegyedik Grand Slam és egyben hetedik Wimbledon bajnoki címét szerezné meg Novak Djokovic a londoni rangos döntőben, ahol az élvonalú kihívásoktól vissza nem riadó "bad boy" Nick Kyrgios-l találkozik. 

A vártnál nehezebben jutott a szerb volt világelső (ATP 3.) a végső felvonásba és elég keményen meg kellett dolgozzon az utóbbi két hét alatt. Csupán a második és a harmadik fordulókat oldotta meg szettvesztesség nélkül, de a kieséshez legközelebb a Jannik Sinner elleni negyeddöntőjében sodródott, amikor két játszmás hátrányból kellett fordítania a mérkőzést. Az elődöntőben is veszítette az első szettet Cameron Norrie ellen, de elég simán nyerte a következő hármat. Bár Novak játéka tompább a megszokottnál, hatalmas tapasztalata rengeteget számít a Grand Slam-meccseken. Talán a hosszú évek alatt megedződött rutinja segítheti túljutni egy olyan játékoson is, aki mindkét eddigi egymás elleni mérkőzésükön legyőzte őt. Nick (ATP 40.) 2017-ben az acapulcói és Indian Wells-i kemény borításokon bizonyult jobbnak a szerb játékostársánál. Azt mindenki már régóta elismerte, hogy az ausztrálnak megvan a tehetsége, hogy rangos döntőket játsszon, viszont a hozzáállása miatt már nagyon kérdésessé vált, hogy ez valaha meg is fog valósulni. Mégis, az idény elején az Australian Openen a páros versenyszámban ez megtörtént és végült a honfitársa, Thanasi Kokkinakis oldalán Grand Slam-bajnok lett.

Londonban viszont egyéniben lehet végső győztes, de az utóbbi években a Wimbledonon legjobban teljesítő játékost kapta ellenfélként pályafutásának első rangos döntőjében, ugyanis Djokovic háromszoros címvédő. Nick két döntő játszmás mérkőzést játszott az angol fővárosban, de volt ideje kipihenni a fizikai erőfeszítéseit, mivel a negyeddöntőben három játszmában verte Cristian Garint és az elődöntőben nem kellett kiállnia Rafael Nadal ellen, mivel a spanyol játékos hasfalsérülés miatt visszalépett. Kyrgios olyan játékos, aki kedveli a reflektorfényes alkalmakat, a nagy mérkőzéseket és ezért mentális szempontból pótolhatja a tapasztalathiányát az első Grand Slam-döntőjében. Nem lesz egyáltalán könnyű folytonosan annyira pontosnak lennie amennyire az egy ilyen ellenfél ellen, ilyen döntőben szükséges, de Novaknak sem tűnik sérthetetlennek a pajzsa.

Ne feledd, hogy a Wimbledonra megtett győztes fogadásaiddal részt vehetsz az Unibet nyolc millió forintos fogadás bajnokságán és emellett 25%-os élő nyereménynövelővel fogadhatsz az összecsapásokra.

július 10., vasárnap

Tipp Szettek száma Felett 3.5 @ 1.61

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org.

Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2022.07.09., 18:49.