Az Australian Open bajnoka volt, a Roland Garroson döntőt játszott és a US Openen nyolcaddöntős volt, de a Wimbledonon Sofia még nem tudott két egymás utáni meccset megnyerni. 

Sofia Kenin Wimbledon (1668510172)
Sofia Kenin a nyitókörben négyszer brékelte Gauff-t és kétszer veszítette el adogatójátékát. (Fotó: Romain Biard/Shutterstock, lev radin/Shutterstock.com)

Háromszor indult eddig a londoni Grand Slamen és mindháromszor a második forduló volt a végállomás, azonban ez változhat idén. A huszonnégy éves amerikai játékos (WTA 128.) már régóta nem hajtott végre kiemelkedő teljesítményeket, de az angol fővárosban szettvesztesség nélkül pipálta ki a selejtezőket és a nyitómeccsén a világranglista hetedik helyén álló honfitársa, Cori Gauff ellen borította hangzatosan a papírformát három szettben. Meglepő bravúrját tetőzi, hogy az első adogatásával csak a pontok 68%-át nyerte, a másodikkal viszont 76%-át.

A harmadik fordulóba való jutását Xinyu Wang (WTA 73.) napolná el, aki mindkét eddigi egymás elleni mérkőzésüket elveszítette, méghozzá anélkül, hogy legalább egy szettet nyert volna. Első meccsükre ugyanitt, a londoni nemes gyepen került sor, a másodikra pedig 2023 elején az aucklandi kemény borításon. A huszonegy éves kínai játékos még csak 2021-ben volt főtáblás a Wimbledonon, de első meccsét idén nyerte a rangos eseményen. Legyőzöttje az első fordulóban Storm Hunter volt, aki csak négy gémet gyűjtött össze, viszont a remek rajt ellenére, valószínű, hogy az ázsiai lánynak Kenin ismét túl acélos kihívás lesz.

Ne feledd, hogy a Wimbledonra megtett győztes fogadásaiddal részt vehetsz az Unibet nyolc millió forintos Wimbledon fogadásbajnokságán és emellett 25 százalékos nyereménynövelővel is fogadhatsz a londoni összecsapásokra.

július 06., csütörtök

Tipp Játék hendikeppel Kenin, Sofia -2.5 @ 1.82

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org. A cikkben közölt oddsok a(z) Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2023 július 4. 9:57 UTC.