Csak három gémet veszített összesen a nyitómeccsén Varvara Gracheva és jó esélye van győzelemmel folytatnia németországi szereplését.

Varvara Gracheva 004
Még csak a szezon közepénél vagyunk és Varvara Gracheva már egyenlítette az egy ugyanazon idényben legtöbb megnyert meccseinek számát (29). (Fotó: Leonard Zhukovsky/Shutterstock.com)

Még egy órára sem volt szüksége a huszonkét éves francia játékosnak (WTA 43.), hogy 6-2, 6-1-re verje Jaqueline Cristiant és ezzel a bravúrjával 2016 óta először nyert meccset füves borításon. Bár a mérlege nem túl biztató, a nyolcaddöntős ellenfele sem a gyepen szerezte annak idején hírnevét. Az immár harminchat éves olasz játékos messze nincs abban a formában, amellyel 2012-ben döntőzött a Roland Garroson, mégis majdnem évente nyer alacsonyabb rangú tornákat és a top100-ban még helyet tud kiszorítani magának (WTA 80.).

Gracheva nem remekelt az utóbbi időben, viszont idén döntőzött Austinban, majd az 1000-es kategóriájú, Indian Wellsben és Miamiban zajlott tornákon a nyolcaddöntőig menetelt olyan játékosokat legyőzve két játszmában, mint Daria Kasatkina vagy éppen Ons Jabeur. Ilyen kaliberű teljesítményekre Errani már rég óta nem képes, ezért rutinfölénye kevésnek bizonyulhat, még akkor is ha ő is sima két játszmás győzelemmel rajtolt a német tornán Maryna Zanevska ellen (6-2, 6-3). Salakon még elkap néha egy nevesebb játékost, mint a Roland Garroson tette Jil Teichmann-al, de gyepen ez valószínűtlenebb.

június 27., kedd

Tipp Mérkőzés nyertese Gracheva, Varvara @ 1.47

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org. A cikkben közölt oddsok a(z) Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2023 június 27. 5:24 UTC.