Első WTA bajnoki címét szerezte meg néhány napja Katie Boulter a nottinghami gyepen és átmentené Birminghamben is a nyertes lendületét.

Katie Boulter 012
Caroline Garciát is verve, Katie Boulter 2022-ben a negyeddöntőig jutott Birminghamben. (Fotó: Victor Velter/Shutterstock.com)

Még csak a füves idény első felében vagyunk, de a huszonhat éves brit játékos (WTA 77.) már nyolc meccset nyert a leggyorsabb borításon és csak egyet veszített. Egy ITF szintű elődöntővel melegített, majd a múlt héten szettvesztesség nélkül masírozott végig a nottinghami versenytáblán. Menetelése során négy honfitársát, Emily Appletont, Harriet Dartot, Heather Watsont és Jodie Burraget is verte. A remek formában lévő Katiet, az oddsaik alapján, a bukmékerek nagy esélyesnek vélik a majdnem negyven hellyel magasabban rangsorolt Lin Zhu-nál.

Februárban Hua Hinban első WTA bajnoki címét nyerő kínai játékos (WTA 39.) márciusban még elért egy elődöntőt a monterreyi kemény borításon is, de azután vereségek sorozatába zuhant, amely csak nemrég Nottinghamben szakadt meg. Az angol gyepen nyert egy meccset Alycia Parks ellen, azonban rögtön utána kikapott Magdalena Frechtől. A huszonkilenc éves Lin nem volt eredményes az elmúlt években a füvön, csak 2016-ban nyert három meccset a szálas felületen. Egyetlen Boulter ellen játszott meccsét viszont 7-6, 7-5-re nyerte 2020-ban az acapulcoi kemény borításon.

június 20., kedd

Tipp Játék hendikeppel Boulter, Katie -4.5 @ 1.76

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org. A cikkben közölt oddsok a(z) Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2023 június 20. 5:19 UTC.