A világranglista volt 2. játékosa mindent megtesz ami tőle telik, hogy újra élvonalba kerüljön hosszú hiányzása után. Kitartó munkájának kezd látszata is lenni.

Vera Zvonarevaról minden teniszrajongó hallott. 2008 és 2011 között top 10-s játékosként zárta az idényeket, sőt 2010 októberében a 2. helyre tornászta fel magát. Az említett időszakban tizenkét tornagyőzelmet gyűjtött össze és Grand Slam tornákon is remekül szerepelt. Két döntőt játszott 2010-ben (Wimbledon, US Open), 2009-ben és 2011-ben elődöntős volt az Ausztrál Openen. Már a 2000-s évek elején bizonyította tehetségét eljutván a Roland Garros negyedöntőjébe 2003-ban. Páros versenyszámban is remekelt, 2005-ben már a 9. helyen állt és 2012-ben pedig megnyerte az Ausztrál Opent. A karrierje vívmányainak említése csak azt hangsúlyozza, hogy milyen jó játékost nem volt alkalmunk látni hosszú időn keresztül.

Vera Zvonareva győzelme Svetlana Kuznetsova oldalán a 2012-s Ausztrál Open páros versenyszámában (Fotó: Neale Cousland / Shutterstock.com)

A 2012-s idénnyel kezdődően hosszas sérülések pecsételték meg pályafutását. 2016-ban férjhez ment, majd anya lett. Voltak idők amikor egyesek már a visszavonulásának hírére vártak, de a 33 éves orosz játékos még nem akarja szegre akasztani ütőjét. Még nem hoz össze igazán hangzatos eredményeket, részt vesz alacsonyabb rangú tornákon is, de a tavaly szeptemberben a selejtezőből indulva az elődöntőig jutott Taskentben, az idén pedig Szentpéterváron megnyerte a páros versenyszámot, ami hat év után első tornagyőzelmének számít. Jelen pillanatban a bukaresti tornán a nyolcaddöntőben van és habár a bukik szerint Ons Jabeur esélyesebb a továbbjutásra (1.66), nem számítana meglepetésnek ha Zvonareva borítaná a papírformát (2.23). A kiváló lábmunkájáról és a hátsó vonal mentéről folytonosan indítványozó és szöget kereső játékáról ismert orosz teniszező legyőzte ellenfelét az egyetlen egymás elleni meccsükön (Ausztrál Open 2015). Az viszont elgondolkodtató tény, hogy a tunéziai játékos az előző fordulóban a jól támadó hazai címvédőt, Irina Begut búcsúztatta.

Bárki is nyeri a meccset, nem lesz könnyű helyzetben, mert a versenytáblán még olyan nevek vannak, mint Anastasija Sevastova, Laura Siegemund, Petra Martic, Mihaela Buzarnescu vagy épp Sorana Cirstea, akik mind a tornagyőzelemre hajtanak. Áttekintve az e heti ATP és WTA tornák versenyben maradt játékosok neveit, izgalmas és minőségi összecsapásokra várhatunk.

Válogatás az ATP és WTA meccsek közül:

  • Fernando Verdasco - Pablo Carreno-Busta: 2.10 - 1.72 (ATP Bastad)
  • Federico Delbonis - Fabio Fognini: 2.07 - 1.76 (ATP Bastad)
  • Richard Gasquet - Casper Ruud: 1.45 - 2.75 (ATP Bastad)
  • Andrey Rublev - Robin Haase: 1.74 - 2.10 (ATP Umag)
  • Laura Siegemund - Petra Martic 1.95 - 1.86 (WTA Bukarest)
  • Yafan Wang - Mihaela Buzarnescu: 4.75 - 1.20 (WTA Bukarest)
  • Alizé Cornet - Samantha Stosur: 2.00 - 1.81 (WTA Gstaad)

Fogadj teniszre!

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org.