A május óta egymás utáni meccseket nem nyerő Anhelina Kalinina, a kemény borításra való visszatérése óta kilenc meccset nyerő Tatjana Mariával mérkőzik meg egy negyeddöntős helyért.

Anhelina Kalinina 007
Anhelina Kalinina 4-6, 6-3, 6-3-ra győzte le Tatjana Mariát Hobartban. (Fotó: Dana Gardner/Shutterstock.com)

Még az év elején a hasonló Hobart-i kemény borításon a huszonhat éves ukrán játékos (WTA 28.) három játszmában legyőzte német ellenfelét, de idei eredményességének összképében, kissé kérdéses a bukmékerek oddsai által mutatott favorit státusa. Anhelina idén csak egy meccsel nyert többet mint ahányat elveszített (20/19) és ez a kemény borításon is érvényes (12/11). Legutóbb a májusban Róma-i salakon zajlott 1000-es kategóriájú tornán tudott meccsgyőzelmeket összekötni, akkor eljutott a döntőig, de azóta hullámvölgyben van. Clevelandban mégis relatív egyszerűen, 6-2, 6-2-re nyert Ana Bogdan ellen és talán emiatt is gondolhatják a bukik valószínűbbnek továbbjutását.

Maria tornát nyert a múlt héten

A tavalyi Wimbledon-elődöntős Maria (WTA 49.) nem lassít 36 évesen sem és a Bogota-i salakon sikeresen védte tavalyi bajnoki címét. Idén 39 meccset nyert és 23-at veszített, kemény borításon pedig 20/10 a mérlege. Bár az alacsonyabb rangú tornákon szokott hosszabb meneteléseket összehozni, a WTA eseményeken is még kell számolni vele. Erre példa a Varsó-i szereplése is, amelyet a kemény borításra való visszatérésének alkalmával mutatott be. Lengyelországi elődöntője után egy kolumbiai alacsonyabb rangú tornát nyert, Clevelandban pedig Varvara Grachevát verte három játszmában. Ennek a sorozatának tükrében nem lehet leírni Kalinina ellen, de azt is figyelembe kell venni, hogy az ukrán játékos magasabb színvonalú ellenállásba ütközött nála az utóbbi időben. Anhelina pár napja csak a döntő szett tie-breakjében kapott ki Ons Jabeurtől Cincinnatiban.

augusztus 23., szerda

Tipp Játék hendikeppel Kalinina, Anhelina -1.5 @ 1.82

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org. A cikkben közölt oddsok a(z) Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2023 augusztus 23. 5:44 UTC.