A második kiemelt búcsúztatásával, Dayana Yastremska megszerezte pályafutásának első top 5-ös győzelmét 2020 óta és már a negyeddöntőben van.

Dayana Yastremska (Fotó: Mai Groves / Shutterstock.com)

Nem kevés gondban volt része az utóbbi néhány évben a 146. helyre visszaesett ukrán játékosnak, de úgy néz ki, hogy azok már a múlt részei. A selejtezőben még Clara Tausont is verve a főtáblára jutott, ahol a múlt héten Szentpéterváron elődöntőző Irina Begut, majd a világranglista harmadik játékosát, Barbora Krejcikovát is legyőzte. Bár az oddsok szerint nem indult esélyesként az utolsó nyolc között Marketa Vondrousova (WTA 38.) ellen, látva eddigi menetelését és tudva azt is, hogy az egyetlen egymás elleni mérkőzésüket Yastremska nyerte 2018-ban a budapesti salakon, az ukrán tovább léphet a torna e szakaszán is.

Vondrousova ugyancsak a selejtezőből indult, majd az első főtáblás meccsén az Australian Open döntőse, Danielle Collins nyerte ellene az első játszmát, de az amerikai visszalépett a másodikban. Ezt követően, Marketa könnyedén, 6-2, 6-0-ra győzte le Varvara Grachevát, de valószínű, hogy Yastremska sokkal acélosabb ellenfél lesz az orosz játékosnál. Annak ellenére, hogy Vondrousova eddigi egyetlen WTA bajnoki címét kemény borításon szerezte 2017-ben Bielben, a Dubai játékfelület az ukrán játékosnak jobban kedvez és ez a részlet is hozzásegíthet egy meglepetésszerű kimenetelhez.

február 17., csütörtök

Tipp: Játék hendikeppel Yastremska, Dayana +2.5 @ 1.90

Fogadj a mérkőzésre!

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org.

Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2022.02.17., 07:24.