Anastasia Potapova mindkét Jil Techmann ellen játszott meccsét megnyerte és ezt a sorozatát folytatná az 1000-es kategóriájú tornán, miután nemrég Linzben bajnokká avatták.

Anastasia Potapova 020
Anastasia Potapova az utóbbi nyolc meccséből csak egyet veszített el. (Fotó: Maksim Konstantinov/shutterstock.com)

Nehézkesen melegedett be idén az orosz játékos, mivel a lyoni tornáig egy eseményen sem nyert egy meccsnél többet, de Franciaországban elkapott egy negyeddöntőt, majd rögtön utána Linzben végig menetelt a versenytáblán. A szép szőke Anastasia (WTA 29.) említett bravúrjával pályafutásának második WTA bajnoki címét szerezte meg, miután a tavaly az Isztanbul-i salakon vált először tornagyőztessé. Dubaiban a világranglistán 32. helyen álló Teichmann ellen kezd, akit úgy a római salakon 2018-ban, mint a wimbledoni gyepen 2019-ben verni tudott. 

A svájci játékos a szemcsés borításon érte el eddigi legnagyobb egyéni sikereit, ugyanis 2019-ben Prágában és Palermoban tornát nyert, azonban a tavalyi idény végén a válogatott színeiben Billie Jean King Kupát nyert fedett kemény borításon. Jil idén a vártnál gyengébben teljesített és még egy főtáblán sem nyert egy meccsnél többet. Most sem lesz könnyű neki, mert úgy a pillanatnyi játékforma, mint a gyorsabb típusú borítás is Potapovának kedvezőbb, de az orosz hölgynek is azért még van mit bizonyítania.

február 20., hétfő

Tipp Játék hendikeppel Potapova, Anastasia -2.5 @ 1.89

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org. A cikkben közölt oddsok a(z) Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2023 február 20. 5:58 UTC.