Egy nem túlságosan ismert kolumbiai játékos menetelésére kaptuk fel a fejünket, aki annak ellenére, hogy 180. a világranglistán, két top40-es játékost búcsúztatott a főtáblán.

Emiliana Arango 001
Emiliana Arango kemény borításon és salakon is nyert már ITF-tornát. (Fotó: lev radin/Shutterstock.com)

Büszkék lehetnek a WTA1000-es kategóriájú torna szervezői a huszonkét éves Emiliánára, aki előszőr a 26. helyezett Anastasia Potapova, majd a 38. helyezett Sloane Stephens ellen borította a papírformát. Ezeket a bravúrokat szettvesztesség nélkül hajtotta végre, az amerikai volt US Open-bajnok csak három gémet tudott összekaparni összesen. Arango eddigi legjobb idényén halad át, ugyanis 39 megnyert meccsnél tart jelenleg. Mostanáig a legkimagaslóbb idénye ebből a szempontból a 2021-es volt, amikor a 29 megnyert meccsel zárta az évet.

Meglepi a top100-on kívüli Townsendet is?

A negyeddöntőbe jutásért, a ranglista 101. helyét elfoglaló Taylor Townsend ellen lép majd a lila kemény borításra. A huszonhét éves amerikai játékos bizonyította, hogy képes élvonalú ellenfelekkel felvennie a versenyt, de nem sikerült még folytonosnak lennie. A római salakon elkapta többek között Jessica Pegulát, nemrég a US Openen pedig Beatriz Haddad Maiát verte a második fordulóban. A New York-i Grand Slam harmadik fordulójában az utólagos elődöntős Karolina Muchovától kapott ki. Guadalajaraban még ő sem veszített játszmát, előszőr Ajla Tomljanovicot, utána Elvina Kalievát verte.

Townsendnek is rutinfölénye van Arangóval szemben, de nem lehet összehasonlítani őt a kolumbiai játékos eddigi legyőzötteivel. A bukmékerek oddsai ezúttal sem adnak sok esélyt Emilianának, de a hazai játékosnak ez egy jó alkalom lehet újabb meglepetést okozni.

Részletek Arangónak a Stephens elleni győzelméből

Szeptember 20., Szerda

22:00 Taylor Townsend - Emiliana Arango  1.18  4.00

Tipp Emiliana Arango nyer legalább egy szettet 2.10

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org. A cikkben közölt oddsok a(z) Betfair fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2023 szeptember 20. 5:52 UTC.