Négy WTA bajnoki címet gyűjtött össze Heather Watson eddigi pályafutása során, de egyik tornagyőzelmét sem Európában szerezte.

Heather Watson 015
Heather Watson nagyot ugrana a ranglistán thaiföldi menetelésével (Fotó: Jimmie48 Photography / Shutterstock.com)

Sorjában Osaka (2012), Hobart (2015), Monterrey (2016) és Acapulco (2020) voltak sikereinek színhelyei és mindegyiken kemény borításon verte a mezőnyt. A brit játékos már harminc éves lett, régóta nem találja régi formáját és a világranglista a 160. helyén áll. A tavalyi Wimbledonon vonzotta legutóbb valamennyire magára a figyelmet a negyedik kör elérésével. Az idényt Canberrában kezdte egy ITF-tornán, ahol honfitársa, Katie Boulter búcsúztatta a negyeddöntőben. Az Australian Openen már első selejtezős meccsét elbukta, de Thaiföldön jól indult, mivel Yulia Putintseva ellen sikerült szetthátrányból fordítania. Heather most kellene fogjon az alkalmon, hogy javítson a ranglistás helyezésén, mivel a folytatás nem tűnik elméletileg rettentően nehéznek, ugyanis a negyeddöntőért Na-Lae Hant (WTA 176.) kellene legyőznie.

A szintén harminc éves dél-koreai játékos nem a legközismertebb, de a tavaly nem kevesebb, mint 47 meccset nyert meg és 17 veszített el. Eközben két 25 ezer dollár pénzdíjazású ITF-tornán lett bajnok hasonló kemény borításon. Watsonhoz hasonlóan, Canberrában kezdte a 2023-as idényt és őt is Katie Boulter verte, de az első meccsén. Az Australian Open selejtezőiben sikerült egy fordulót nyernie, de a másodikon már búcsúznia kellett. A thaiföldi eseményt ő is döntő szettes győzelemmel kezdte, legyőzöttje Gabriela Ruse volt. Bár a két nyolcaddöntős generációtársak idényrajtjai hasonlítanak, a Watsonnak ezen a színvonalan nagy tapasztalatfölénye van, ami nagymértékben segítheti a továbbjutás megszerzésében.

február 02., csütörtök

Tipp Játék hendikeppel Watson, Heather -2.5 @ 1.76

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org.

Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltakérvényesek: 2023.02.02., 07:32.