Iga Swiatek Dohában megszerezte az aranyszínben pompázó, sólymot ábrázoló trófeát, most pedig gyűjteménye egy kristálysziklára hasonlító trófeával bővülhet, amely az Indian Wells Tennis Garden komplexum közelében elhelyezkedő hegyek gyönyörű szirtjeire emlékeztetnek.

Iga Swiatek (Fotó: Colin McPhedran/shutterstock.com)

Elveszített Dubai-i nyolcaddöntőjét követően, a lengyel teniszező (WTA 4.) legyőzhetetlen játékmódba kapcsolt és jelenleg tíz egymás után megnyert meccsnél tart. Így idén már második 1000-es kategóriájú tornagyőzelmét szerezheti meg, miután február végén Dohában is a legjobbnak bizonyult. Az Indian Wells-i menetelése nem kezdődött a legkönnyebben, ugyanis egymás után három mérkőzésen döntő játszmára kényszerítették, viszont a negyeddöntőt Madison Keys ellen és az elődöntőt Simona Halep ellen már két-két játszmában nyerte. Swiatek döntős ellenfele Maria Sakkari (WTA 6.) lesz, akinek az elődöntőben sikerült a címvédő Paula Badosa ellen borítani a papírformát. A spanyol játékos elleni mérkőzéséig, Sakkari nem veszített játszmát az idei tornán és magabiztosan haladt előre a versenytáblán.

A görög játékos 3-1-re vezeti az egymás elleni összecsapásaik statisztikáját, de nemrég, a dohai elődöntőben kapott ki először Swiatektől. Érdekes módon, mind a négy meccsük két játszmás volt. Amellett, hogy Iga remek formában van, az a helyzetkép is mellette szól, hogy Sakkari mintha leblokkolna a tornák végső szakaszaiban és ez mostanra már nagy mentális hátránynak bizonyulhat. Már régóta tartja az élvonalú ranglistahelyezését, de csak egy WTA bajnoki címmel büszkélkedhet, amelyet 2019-ben szerzett Rabatban, salakon. Emiatt is nehezebb elképzelni, hogy most végső sikerrel fejezi be a tornát.

március 20., vasárnap

Tipp Mérkőzés nyertese Swiatek, Iga @ 1.53

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org.

Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2022.03.19., 10:27.