Amennyiben a Guadalajara-i negyeddöntős szereplését egyesek a véletlen művének tartották, Daria Saville Kaliforniában bizonyította ellenkezőjét és az 1000 pontot érő tornán már a nyolcaddöntőben van.

Daria Gavrilova (Fotó: Jimmie48 Photography/shutterstock.com)

A teniszvilág a 28 éves ausztrál játékost Daria Gavrilovaként ismerte meg sok évvel ezelőtt, legjobb éve 2017-ben volt, amikor ugyancsak kemény borításon megszerezte eddigi egyetlen WTA bajnoki címét New Havenben és elérte a világranglista 20. helyét is. Időközben visszaesett eredményessége és jelen pillanatban a 409. helyen van. Miután nemrég az utolsó nyolc közé jutott Gudalajaraban, ismét felfigyelt rá a teniszvilág és Indian Wellsben már nem érte akkora meglepetés a rajongókat, amikor a selejtezőből indulva, a főtáblán Shuai Zhangot, Ons Jabeurt és Elise Mertenset is verte. Az utolsó tizenhat között egy még keményebb ellenfélben lesz része, ugyanis Maria Sakkarival (WTA 6.) fog összecsapni.

A görög játékos elég konstans mostanában, viszont nem tud egy bizonyos kaput áttörni, ugyanis az utóbbi években nem ment végig egy versenytáblán sem. Egyetlen tornagyőzelmét 2019-ben szerezte Rabatban és annak ellenére, hogy fel tudja venni a versenyt a top 10-es játékostársaival, rendszeresen valahol elakadnak menetelései. Ezen majdnem változtatott márciusban Szentpéterváron, de szettelőnyből bukta az Anett Kontaveit elleni döntőt. Indian Wellsben is jól kezdett, Katerina Siniakovát és Petra Kvitovát is két-két szettben verte.

Saville veszíthetett a fizikai teljesítőképességéből, mivel már a hatodik meccsére készül az amerikai sivatagban és a legutóbbi két meccsén döntő játszmákat kellett nyernie a továbbjutáshoz. Mégis, bátoríthatja az a tény, hogy az eddigi egyetlen összecsapásukon, amely 2016-ban hasonló kemény borításon zajlott San Antonioban, három szettben győzött. Nyilvánvaló, hogy akkor Sakkari nem azon a színvonalon volt mint most van és a jelenlegi körülmények között ez a top 10-es teszt még túl kemény lehet az ausztrál játékos számára, főleg ha nem lesz erejének teljében.

március 15., kedd

TIPP Fogadás szettre 2-0 @ 1.62

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org.

Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2022.03.15., 07:21.