A kétszeres madridi bajnok, Simona Halep tavaly a pályafutása befejezésén gondolkodott, de Serena Williams edzőjével, Patrick Mouratoglouval megújult játékkedvre lelt. Formájának színvonala korán tesztelve lesz Paula Badosa által.

Simona Halep (Fotó: Fresnel/Shutterstock.com)

A spanyolországi 1000-es kategóriájú esemény az első torna, amelyen a román volt világelső új edzőjével vesz részt és az első meccsét magabiztosan, két játszmában nyerte Shuai Zhang ellen. Bármennyire is jó volt a kezdő forduló, nem kell elfelejteni, hogy a 2018-as Roland Garros-győztesnek ez csak az első idei mérkőzése volt a lassú borításon. Simona (WTA 21.) legutóbb Indian Wellsben játszott március közepén, így elég hosszú időt hagyott ki a madridi torna előtt. A következő forduló viszont tisztázni fogja játékszínvonalát, mivel a világranglista második játékosa, Badosa komoly kihívást jelent számára még akkor is ha a spanyol játékos nem a salakon érte el eddigi legnagyobb eredményeit.

Paula már Charlestonban áttért a lassúbb játékfelületre, ahol a negyeddöntőig jutott, majd Stuttgartban az elődöntők szakaszát érte el. Madridban roppant acélosan kezdett és a nemrég Isztambulban döntőt játszó Veronika Kudermetovának csak három gémet hagyott. Badosanak nincs az a tapasztalata mint Halepnek, (főleg salakon), de ezt pótolhatja az idei eredményes meneteléseiből származó folytonosággal. A bukmékerek enyhén esélyesebbnek is vélik Halepnél a továbbjutásra. Az mindenképp kérdéses, hogy a román volt világelső képes most felvenni a versenyt az élvonallal, amelynek Paula kiemelkedő képviselője. Halep idén egy igazán hangzatos meccsgyőzelmet sem jegyzett és nehéz lesz most elkezdenie.

április 30., szombat

Tipp Játék hendikeppel Badosa Gibert, Paula -1.5 @ 1.91

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org.

Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2022.04.29., 22:41.