Karolina Muchova mindkét összecsapását nyerte Anett Kontaveit ellen és a harmadik mérkőzésük is a csehországi játékos győzelmével érhet véget.

Karolina Muchova 004
Karolina Muchova salakon is már verte Anett Kontaveitet a 2019-es Roland Garroson. (Fotó: Victor Joly/Shutterstock.com)

Egy hónap szünetelés után tér vissza a pályára Karolina, aki a Miamiban zajlott, ugyancsak 1000-es kategóriájú torna óta nem játszott és így kihagyta a salakszezon rajtját. Nem voltak igazán kimagasló eredményei még idén, de Aucklandban, Dubaiban és Indian Wellsben is negyeddöntőzött kemény borításon. Többek között, sikerült legyőznie Belinda Bencicet Dubaiban és Victoria Azarenkát Indian Wellsben. Az összkép azt mutatja, hogy lehetne jobban is helyezve a világranglistán az általa elfoglalt 52. helynél. Kontaveitre viszont, idén szinte nem lehet ráismerni. A kitűnő 2021-es, majd elfogadható 2022-es idényei után, 2023-ban csupán két WTA-meccset nyert meg.

Februárban az Abu Dhabiban elszenvedett korai veresége után, két hónapot kihagyott és nemrég tért vissza a Billie Jean King Kupa mérkőzések alkalmával. Három győzelmet összekötött top 300-on kívüli játékosok ellen, de kikapott a 152. helyen álló Despina Papamichailtól. Az sem növeli esélyeit Madridban, hogy Muchovát még sosem sikerült vernie. Mindkét mérkőzésük 2019-ben zajlott a Roland Garros salakján, majd a Wimbledon gyepén. Nem úgy néz ki, hogy Anettnek (WTA 85.) a spanyol fővárosban sikerülne teljesíteni azt, amit az említett két Grand Slam-tornán nem tudott.

április 25., kedd

Tipp Játék hendikeppel Muchova, Karolina -1.5 @ 1.33

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org. A cikkben közölt oddsok a(z) Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2023 április 25. 5:15 UTC.