A kemény borításon tartják legveszélyesebbnek, de Aryna Sabalenka a lassú játékfelületen is már bizonyított 2021-ben, amikor tornagyőztes lett Madridban.

Aryna Sabalenka 043
Amennyiben igazolódnak a papírformák az elődöntőkben, Aryna Sabalenka újabb döntőt játszhat Iga Swiatekkel a stuttgarti után. (Fotó: Marta Fernandez Jimenez/Shutterstock.com)

A salakidényt Stuttgartban kezdte el Aryna, ahol a szemcsés játékfelületen szinte verhetetlen Iga Swiatektől kapott ki a döntőben. A fehérorosz játékos (WTA 2.) nem esett búnak és két lépésre van attól, hogy ismételje két évvel ezelőtti bravúrját Madridban. A negyeddöntőig szettvesztesség nélkül menetelt, még a tizenhat éves, új szenzációt, Mirra Andreevát is könnyűszerrel búcsúztatta. Az utolsó nyolc között, a jó formát elkapó Mayar Sherifnek sikerült a mérkőzésük első szettjét nyernie, de Aryna csak három gémet veszített a következő két játszmában. Egy döntős helyért Maria Sakkarival (WTA 9.) fog összecsapni, aki eddigi egyetlen bajnoki címét 2019-ben Rabatban szerezte salakon.

A görög játékos is Stuttgartban lépett idén először salakra, de már a Karolina Pliskova elleni nyitómeccsét elveszítette. Madridban kétszer fordított szetthátrányból, a második mérkőzésén Rebeka Masarova ellen és a negyeddöntőben Irina Begu ellen, azonban jeles volt részéről, hogy a hazai Paula Badosát két felvonásban ejtette ki még a nyolcaddöntőben. Sabalenka és Sakkari nyolc meccset játszottak már egymás ellen és mindre kemény borításon került sor. Aryna 5-3-ra vezet és az idei egyetlen összecsapásukat is ő nyerte (két sima szettben), amely az Indian Wells-i 1000-es kategóriájú, kemény pályás eseményen zajlott. A görög játékosnak több esélye lehet a szemcsés borításon ellene, mint a keményen volt, de az Australian Open idei bajnoka a pályafutásának talán legjobb formájában van.

május 04., csütörtök

Tipp Játék hendikeppel Sabalenka, Aryna -2.5 @ 1.50

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org. A cikkben közölt oddsok a(z) Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2023 május 4. 5:21 UTC.