Tizennyolcadik kiemeltként, Martina Trevisan csak a második fordulóban kapcsolódik be a versenybe, ahol a selejtezőkből főtáblára feljutó Eugenie Bouchard lesz az ellenfele.

Martina Trevisan 010
Martina Trevisan első idei salakos meccsét nyerné meg Madridban. (Fotó: Bukharev Oleg/Shutterstock.com)

Március végéig csak három meccset sikerült ebben az idényben nyernie az olasz játékosnak (WTA 20.), de a Miamiban zajlott, kemény borítású, szintén 1000-es kategóriájú tornán összekötött három meccsgyőzelmet (többek között Jelena Ostapenkot verve) és a negyeddöntőig menetelt. A salakra való áttéréstől sokat remélhet, mert a szemcsés borításon szokott eredményeseb lenni, egyetlen tornagyőzelmét is a Rabat-i lassú játékfelületen szerezte a tavaly. Stuttgartban nyitómeccsén visszalépni kényszerült, de Madridban sikeresebb lehet, annak ellenére, hogy a bukmékerek, az oddsaik alapján nincsenek erről túlságosan meggyőződve. Kanadai ellenfele (WTA 285.) régóta szürke homályban van a forma és az eredményesség szempontjából. Az egykor élvonalban lévő játékos az Australian Open első fordulójában elszenvedett veresége után szünetelt április elejéig, majd a bogotai salakon tért vissza.

A tengerentúli szőkeség a kolumbiai salakon nyert egy meccset, majd Oeirasban egy ITF-torna alkalmával is csak egy fordulón tudott továbbjutni. Nem volt túl rózsás számára a horizont a madridi torna előtt, de sikerült valahogyan emelni a játékszínvonalát. A selejtezőkben szettvesztesség nélkül verte Sara Sorribes Tormot és Elizabeth Mandlikot, majd a főtáblán Dayana Yastremska ellen szetthátrányból fordított. Az ukrán játékos sincs már jó ideje legjobb formájában, de Bouchardtól ez még így is jeles siker, bár nem elegendő ahhoz, hogy esélyesebb legyen Trevisannál, aki évek óta messzemenőleg jobban teljesít nála. Talán meglepő, de a támadóbb játékkal rendelkező Eugenienek egy bajnoki címe van, amit salakon szerzett Nürnbergben 2014-ben. Egyetlen Trevisan elleni meccsét a 2020-as Australian Openen játszotta és két sima szettben veszítette el.

április 28., péntek

Tipp Játék hendikeppel Trevisan, Martina -1.5 @ 1.98

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org. A cikkben közölt oddsok a(z) Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2023 április 28. 5:34 UTC.