Az első fordulós győzelme után, a US Open 2015-ös junior bajnoka Bondár Annával és Udvardy Pannával együtt fogja erősíteni a magyar színeket a női tenisz legjobb 100 játékosa között.

Gálfi Dalma (Fotó: lev radin/shutterstock.com)

A torna selejtezőjében Dalmi még a 107. helyről indult, de a főtáblára jutva Kristina Kucovát 6-0, 6-0-ra verte és így a további folytatástól függetlenül, a következő világranglista publikálásakor a magyar tenisz egyik legnagyobb reményét biztosan legjobb száz játékos között fogjuk találni. A következő fordulóban Veronika Kudermetovával (WTA 21.) mérkőzik meg és bár a bukmékerek az orosz játékost toronymagas esélyesnek látják, egy olyan győzelem, mint amilyet a szlovák ellen szerzett nagy önbizalmat adhat Dalmának. Az viszont mindenképp nehezíti játékosunk feladatát, hogy Veronika hasonló kemény borításokon idén döntőt játszott Melbourneben a Summer Set 1 tornán majd Dubaiban és az Indian Wellsben játszott negyeddöntőjét követően érkezett a floridai WTA1000-es eseményre.

A két játékos az ITF szinten játszotta eddigi két egymás elleni mérkőzését és a magyar játékos mindkettőt nyerte. Először 2016-ban kemény borításon győzte le Kudermetovát Chenzhouban, majd 2017-ben salakon is jobbnak bizonyult Marseilleben. Bár mindketten huszonhárom évesek, a tapasztalatfölény ezen a szinten vitathatatlanul az orosz játékosé, de reménykedjünk, hogy Dalmi borítani tudja a papírformát.

március 25., péntek

Tipp Játék hendikeppel Galfi, Dalma +4.5 @ 1.83

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org.

Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2022.03.25., 07:19.