Március végére Naomi Osakának sikerült összekötnie egy négy meccses győzelemsorozatot és a negyeddöntőben az idei Australian Open döntősével, Danielle Collins-l csap össze.

Naomi Osaka (Fotó: Alex Bogatyrev/shutterstock.com)

A világranglistán 77. helyen álló japán játékosnak nem úgy indult a 2022-es idénye ahogyan azt remélte, a vártnál gyengébb eredmények és újabb pszichikai bizonytalanság hátráltatták a négyszeres Grand Slam-győztest. Már több mint egy éve nem nyert tornát, legutóbbi bajnoki címét a 2021-es Australian Openen szerezte. A floridai 1000 pontot érő eseményen mintha összeszedte volna magát és az utolsó nyolc között van, de annak ellenére, hogy a bukmékerek esélyesebbnek tartják az amerikai ellenfelénél, nem lenne nagy meglepetés a papírforma borulása, mivel nem volt igazán acélos tesztben része mostanáig. Az tény és jó jel, hogy még nem veszített játszmát a tornán, de a javuló formáját egy élvonalú játékos ellen is kell bizonyítania.

Danielle Collins (WTA 11.) az Australian Openen játszott fináléja után, a floridai tornáig csak Dubaiban indult, ahol első meccsén visszalépni kényszerült, viszont Miamiban ismét elég magabiztosan halad, bár Bondár Anna az első meccsén három játszmára kényszerítette. A magyar lányon kívül még senkinek sem sikerült ez a teljesítmény, Danielle a nyolcaddöntőben Ons Jabeurt győzte le 6-2, 6-4-re. Osaka mindkét eddigi egymás elleni összecsapásukat szettvesztesség nélkül nyerte hasonló kemény borításokon. 2018-ban Pekingben és 2019-ben Indian Wellsben bizonyult jobbnak Collinsnál, de nem mondhatjuk el róla, hogy ugyanolyan formában van, mint akkor volt, és emellett amerikai ellenfele emelte játékszínvonalát.

március 30., szerda

Tipp: Szett hendikeppel Collins, Danielle +1.5 @ 1.63
Tipp: Játék hendikeppel Collins, Danielle +2.5 @ 2.08
Tipp: Mérkőzés nyertese Collins, Danielle @ 2.63

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org.

Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2022.03.29., 07:20.