Iga Swiatek még csak Naomi Osakát kell legyőzze, hogy a harmadik egymás utáni 1000-es kategóriájú bajnoki címét megszerezze.

Iga Swiatek (Fotó: Colin McPhedran/shutterstock.com)

A WTA csúcsára is időközben feljutott lengyel játékos immár tizenhat meccs óta veretlen. Amennyiben legyőzi a japán ellenfelét, nem csak a Sunshine Double-nak nevezett Indian Wells-i és Miami-i eseménypárt pipálja ki, hanem az azelőtt megszerzett, ugyancsak 1000 pont értékű dohai sikerével együtt, akár Sunshine Triple-nak is nevezhető rendkívüli bravúrt. Jessica Pegulát 6-2, 7-5-re verve az elődöntőben, Iga szettvesztesség nélkül jutott túl minden meccsén. A világranglista 77. helyén álló Osaka lerázta az eredménytelen hosszú időszakának rozsdáját és az elődöntőig ő is minden mérkőzését két játszmában nyerte. Az utolsó négy között viszont, Belinda Bencic ellen szetthátrányból sikerült továbbjutnia (4-6, 6-3, 6-4) nem kevesebb mint tizennyolc ászt ütve.

Tagadhatatlan tény, hogy Naomi sokat emelt a játékszínvonalán, de annak ellenére, hogy legyőzte a Tokió-i olimpiai bajnokot Bencic személyében, még nem tudjuk, hogy képes-e felvenni a harcot a jelenlegi top 10-es élvonallal, mivel egy képviselőjével sem találkozott. A napsütötte Miami a két döntős második egymás elleni összecsapásának fog színhelyet adni, első alkalommal 2019-ben Torontóban mérkőztek meg hasonló kemény borításon és akkor Osaka két szettben, 7-6, 6-4-re nyert. Azóta Swiatek szintet lépett és a pillanatnyi játékformája az utóbbi hetek alapján jobb az Osakáénál. Naomiról tudjuk, hogy elméletileg nagyon nehéz legyőzni őt kemény játékfelületen, de még bizonyítania kell ahhoz, hogy úgy tartsanak tőle ellenfelei, mint amikor Grand Slam-tornákat nyert Amerikában és Ausztráliában.

április 02., szombat

Tipp Mérkőzés nyertese Swiatek, Iga @ 1.55

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org.

Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2022.04.01., 13:04.