Pályafutásának legeredményesebb napjait éli Veronika Kudermetova, aki nemrég Tokióban első WTA500-as kategóriájú bajnoki címét nyerte. Tudja majd fokozni a kínai tornán ezt a teljesítményét?

Veronika Kudermetova 012
Veronika Kudermetova 2023-ban 18 kemény pályás meccsgyőzelemnél tart, Cori Gauff viszont 35-nél. (Fotó: Alex Bogatyrev/Shutterstock.com)

Az őszi kemény pályás szezonban a japán tornáig csak két meccset nyert összesen a huszonhat éves orosz játékos (WTA 16.), azonban a távol-keleti fővárosban eddigi legjobb formáját mutatta. A negyeddöntőben a volt világelsőt, Iga Swiateket győzte le, a döntőben pedig Jessica Pegula ellen borította a papírformát. Kínában WTA1000-es tornán folytatja az ázsiai eseménysorozatot és már túljutott egy fordulón. Bár Lesia Tsurenko nyerte az összecsapásuknak első szettjét, a következő kettőt Veronika nullára nyerte. Ez a fordítása roppant meggyőző, azonban az első adogatásával játszott pontoknak csak 62 százalékát nyerte. Ennél jobb mutatóra lesz valószínűleg szüksége a következő meccsén Cori Gauff ellen.

Döntő játszmások voltak Kudermetovának a Gauff elleni meccsei

Közel egy hónapra a hangzatos US Open-győzelme után, a tizenkilenc éves amerikai játékost (WTA 3.) ismét pályán láthatjuk. Két ellenfelet már búcsúztatott is, először Ekaterina Alexandrovát két szettben (7-5, 6-3), majd Petra Marticot háromban verte (7-5, 5-7, 7-6). Az eddigi öt lejátszott szettjéből, négyen hosszabbításra került sor és a horvát ellenfelét csak a döntő felvonás tie-breakjében győzte le. Talán a vártnál jobban meg kellett küzdjön a továbbjutásokért, azonban a US Open-sikere után, még nagyobbak nőttek az amúgy is nagy elvárások. Gauffnak eddigi két Kudermetova elleni mérkőzésére idén került sor, és mindkettő három játszmában dölt el. Dohában, kemény borításon Veronika nyert, Stuttgartban pedig Cori visszavágott fedett salakon. Érdekes módon, mindkét alkalommal az a játékos nyert, aki vitte az első szettet. A New York-i győzelmének hatására, az amerikai teniszezőt (akinek játékstílusát az év első részében részletesebben elemeztük) szinte mindenkinél esélyesebbnek mondanánk hasonló kemény borításon, azonban Kudermetova a pillanat játékosa és ismét acélos ellenállást tanúsíthat.

Részletek Gauff és Kudermetova dohai mérkőzéséből

október 05., csütörtök

Tipp Szett hendikeppel Kudermetova, Veronika +1.5 @ 1.79

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org. A cikkben közölt oddsok a(z) Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2023 október 4. 5:58 UTC.