Otthoni környezetben ünnepelhette 2022-ben első WTA bajnoki címét Marie Bouzkova, aki idén is visszatér, de 2023-ban messze nem volt olyan eredményes a kemény borításokon mint a tavaly.

Marie Bouzkova 005
Marie Bouzkova a tavalyi döntőben Anastasia Potapovát győzte le. (Fotó: Mai Groves / Shutterstock.com)

A Wimbledonon elért nyolcaddöntője óta előszőr pályára lépő huszonöt éves játékos (WTA 29.) az elmúlt évet 33 győzelemmel és tíz vereséggel zárta a kemény játékfelületen. Idén már kilenc vereségnél tart és csak hat meccset sikerült eközben megnyernie. Ez a mutató akkor is elgondolkodtató, ha első ellenfele, Jaqueline Cristian a top100-on kívül van a világranglistán (WTA 121.). Az viszont tény, hogy idén több ITF-tornát is megnyerő, szintén huszonöt éves román lány nagyon gyenge sorozatban van, ugyanis május második felétől csak egy meccset nyert mostanáig.

Még akkor is ha egyikük sem remekelt az utóbbi időben, két különböző színvonalat képviselnek és a bukmékerek oddsai a csehországi címvédőt nagy esélyesnek mutatját. Az év elején a hobarti kemény borításon játszották eddigi egyetlen egymás elleni meccsüket, amely Bouzkova 7-6, 6-3-as győzelmével ért véget, de Jaqueline háromszor is el tudta venni Marie adogatójátékát. Nem elképzelhetetlen, hogy a gémek száma ezúttal is meghaladja a 18-at.

július 31., hétfő

Tipp Játékok száma Felett 18.5 @ 1.80

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org. A cikkben közölt oddsok a(z) Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2023 július 31. 5:3 UTC.