Az alacsonyabb színtű tornákon még gyakran résztvevő román játékos időnként kimagaslóan teljesít a rangosabb eseményeken is, ezért nem kell nagyon meglepődni, hogy kiejtette Marie Bouzkovát.

Jaqueline Cristian 019
Jaqueline Cristian 2021-ben döntős volt Linzben, a tavaly pedig elérte a világranglista 58. helyét. (Fotó: Maksim Konstantinov/shutterstock.com)

Ha a pályafutásának összképét nézzük, akkor a folytonosságon van mit még dolgoznia, de a tehetsége megvan és ezt bizonyítja a csehországi nyitómeccsén elért sikere is. Bár hullámzó volt a Bouzkova elleni összecsapásának forgatókönyve és hét alkalommal is elveszítette adogatójátékát, végül három szettben borította a papírformát. Ez a győzelme nagyon jó pillanatban jött, mivel a huszonöt éves Jaqueline (WTA 122.) május közepe óta csak egy meccset nyert és a nyolcaddöntőben favoritként indul Emiliana Arango ellen, akit májusban a zágrábi salakon két sima szettben vert.

A selejtezőkből nehezen főtáblára feljutó kolumbiai játékos (WTA 181.) is az első fordulóban csehországi ellenfelet vert, a tizenkilenc éves Barbora Palicova csak öt gémet gyűjtött össze ellene. Ez már nagy teljesítmény Emiliana részéről, mivel idén inkább salakon szerepelt és csak öt meccset játszott kemény borításon. Legutóbbi WTA-főtáblás győzelmét még április elején szerezte a bogotai salakon és ha a lassú játékfelületen elbukott már egyszer Jaqueline ellen, akkor nehéz elképzelni, hogy a gyors játékfelületen, ahol a román lány támadó játékstílusát még jobban kamatoztathatja, nagyobb sikere lesz.

augusztus 02., szerda

Tipp Játék hendikeppel Cristian, Jaqueline Adina -1.5 @ 1.96

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org. A cikkben közölt oddsok a(z) Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2023 augusztus 2. 5:28 UTC.