A madridi tornát címvédőként kihagyni kényszerülő Ons Jabeurt nemcsak az oddsok, hanem a Paula Badosa elleni mérlege is esélytelenebbnek mutatja, mégis az az érzésünk, hogy a kétszeres Grand Slam-döntős magasabb színvonalú játékra lehet képes spanyol ellenfelénél.

Ons Jabeur 018
Ons Jabeur két salakos bajnoki címmel rendelkezik (Charleston 2023, Madrid 2022), Paula Badosa egyel (Belgrád 2021). (Fotó: Marco Iacobucci Epp/Shutterstock.com)

A salakidény érkeztéig nem volt meggyőző a tunéziai játékos (WTA 7.), de a charlestoni zöld salakon elkapta a fonalat és szettvesztesség nélkül nyerte meg a tornát, Belinda Bencicet verve a döntőben. Ígéretesen kezdett Stuttgartban is, de az elődöntőben visszalépni kényszerült. Ha az olasz fővárosban már vissza tud térni, akkor valószínű, hogy nem volt nagy a baj és nem kell hatalmas visszaesésre számítani. Badosát (WTA 35.) illetően viszont nem túl biztatók az előjelek. Idén a vártnál gyengébben teljesített a kemény borításokon és a salakon sem sem dőltünk hátra teljesítményeitől. Nem mondhatni, hogy elfelejtett teniszezni, hiszen negyeddöntőzött Charlestonban és Stuttgartban, majd az utolsó tizenhatig bírta Madridban.

Charlestonban Jessica Pegulától, Stuttgartban Aryna Sabalenkától, Madridban Maria Sakkaritól kikapni nem kibírhatatlan kudarcok, de a játéka nem üti az élvonal szintjét mostanság és emiatt bajban lehet Jabeur ellen. Rómában már játszott egy fordulót és az sem sikerült túl fényesre, Anna-Lena Friedsamot csak a döntő szett tie-breakjében tudta búcsúztatni. Míg a Jabeur elleni mérlege adhat reményt a spanyol játékosnak, mivel 3-1-re vezet és ő nyerte az egyetlen salakos meccsüket is, amelyre a tavaly Stuttgartban került sor, a formája viszont nem nagyon és ez esetben mi az utóbbi viszonyítási pontra hagyatkozunk.

május 12., péntek

Tipp Játék hendikeppel Jabeur, Ons -1.5 @ 2.63

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org. A cikkben közölt oddsok a(z) Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2023 május 12. 5:18 UTC.