Enyhén fogalmazva, nem a legjobb idényén halad át Angelique Kerber, összesen csak három mérkőzést tudott megnyerni mostanáig, amelyekből kettőt még márciusban Indian Wellsben.

Angelique Kerber (Fotó: Marco Iacobucci Epp/Shutterstock.com)

Mivel azt tudjuk, hogy nem a salakon érvényesíti legjobban játékát, sejthettük, hogy a német volt világelső nem a lassú borítással rendelkező eseményeken fog jelentősen javítani eddigi szürke eredményein, de azt még így sem gondoltuk, hogy első meccsét a salakon a Roland Garros rajtja előtti héten fogja megnyerni. Angelique (WTA 22.) 6-3, 6-4-re győzött a világranglistán 96. helyen álló, francia Diane Parry ellen, de kérdéses a sikeres folytatás még akkor is ha a következő ellenfele sem a szemcsés játékfelületen szokta a legjobbját nyújtani.

Aliaksandra Sasnovich (WTA 45.) első meccseit a lassú borításon a római torna selejtezőiben nyerte, majd a főtáblán is sikerült egy fordulót mennie előre. Strasbourgban szintén kvalifikáló köröket pipált ki és a főtáblán ő is egy francia ellenfelet, a világranglistán 725. helyen álló Julie Gervaist 6-4, 6-2-re verte. A fehérorosz játékos döntő játszmában veszítette el az egyetlen Kerber ellen játszott meccsét, amely a tavaly zajlott a Wimbledon gyepén, de most esélye van visszavágni. Nem mondható toronymagas esélyesnek, de a bukmékerek oddsai is őt mutatják enyhén favoritnak.

május 18., szerda

Tipp Játék hendikeppel Sasnovich, Aliaksandra +4.5 @ 1.33

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org.

Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2022.05.18., 07:14.