Évekkel ezelőtt Aryna Sabalenkát olyan játékosnak ismertük meg, aki a gyorsabb játékfelületen tudja érvényesíteni legjobban játékát, viszont ez a megállapítás módosulni látszik.

Aryna Sabalenka (Fotó: FRANCESCO PANUNZIO / Shutterstock.com)

Az elvártnál gyengébb kemény pályás idénykezdése után, a fehérorosz játékos (WTA 4.) a német salakon fogja játszani az első idei elődöntőjét. Ez már nem is kellene annyira meglepjen, ha arra gondolunk, hogy kemény pályán már a tavalyi év januárjától nem nyert tornát, viszont 2021 májusában 1000-es kategóriájú tornagyőzelmet szerzett a madridi vörös játékfelületen, ami pályafutásának első salakos sikerét jelentette. Nem telt el egy év sem azóta és két meccsgyőzelem távolságra találja magát Stuttgartban a második salakos bajnoki címétől. Nem volt egyszerű e heti menetelése, hiszen Bianca Andreescu és Anett Kontaveit is három szettes meccsre kényszerítette, de a döntő játszmákat nagyon meggyőzően húzta be. Aryna ellenfele az elődöntőben Paula Badosa lesz.

A további eredményeitől függetlenül, a spanyol játékos (WTA 3.) az utolsó négy közé jutásával bebiztosította magának jövő héttől kezdődően a világranglista második helyét. Badosa is a kemény borításon a legveszélyesebb, de ő is már nyert salakon egy tornát (Belgrád 2021) és ezen a héten is bizonyította, hogy a lassúbb játékfelületen is bárki számára veszélyes lehet. Elődöntős ellenfeléhez hasonlóan, Paula is két három játszmás mérkőzésen jutott túl, először Elena Rybakinát, majd Ons Jabeurt ejtette ki a versenyből. Bár az oddsok kiegyensúlyozottak, a spanyol játékos valamivel esélyesebbnek vélhető már csak azért is, mert mindkét eddigi Sabalenka ellen játszott összecsapását megnyerte. Ezek a mérkőzések a tavaly, kemény borításon zajlottak Cincinnatiban és a WTA Finalson. Bármelyikük oldalára dőlhet a mérkőzés, de valószínű, hogy a nyertesnek nagyon meg fog kelleni majd dolgoznia a továbbjutásért.

április 23., szombat

Tipp Szettek száma Felett 2.5 @ 2.32

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org.

Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2022.04.23., 07:55.