Azt kürtöli a sajtó, hogy Serena Williams visszavonul az idei US Open után, ezért minél jobban felkészülne a felvezető tornákon, hogy utolsó pillanatban egyenlítse a Grand Slam-rekordot majd New Yorkban.

Serena Williams (Fotó: Visual Generation/Shutterstock.com)

A huszonháromszoros Grand Slam-győztes jelenleg nem szerepel a ranglistán és a tavalyi Wimbledon óta először vesz részt egy tornán. Tizennégy hónapra legutóbbi meccsgyőzelmétől, két sima játszmában sikerült Nuria Parrizas-Diazt vernie a kanadai 1000-es kategóriájú esemény első fordulójában, de a folytatás a jelenlegi körülmények között, nagyon nehéznek ígérkezik. Ellenfele a tokiói hasonló kemény borításon tavaly olimpiai aranyérmet szerző Belinda Bencic lesz. Serena 3-1-re vezeti az egymás elleni összecsapásaiknak mérlegét (beleszámítva a bemutató jellegű 2019-es Hopman Kupán zajlott mérkőzésüket is), de Belinda egyetlen sikerét éppen Torontoban jegyezte 2015-ben.

A svájci játékos (WTA 12.) nem remekelt 2022-ben a kemény borításokon (10/6 a jelenlegi mérlege), de elkapott egy elődöntőt Miamiban márciusban. A charlestoni zöld salakon szerezte egyetlen idei bajnoki címét rögtön a floridai menetelését követően, majd júniusban a berlini gyepen döntőzött. Az e heti kanadai esemény alkalmával tért vissza a kemény játékfelületre, az első meccsét két sima játszmában nyerte Tereza Martincova ellen. Bár nem lehet Bencic pályafutását összehasonlítani a Williamséval, a svájci játékos most esélyesebb az amerikai ellenfelénél.

augusztus 11., csütörtök

Tipp Játék hendikeppel Bencic, Belinda -3.5 @ 1.80

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org.

Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2022.08.10., 15:37.