A német kormány engedélyt adott az újrakezdésre, ezért a Bundesliga lesz az első nagyobb európai bajnokság, amely hamarosan visszatérhet.

Prostock-studio/Shutterstock.com

Az ország kancellárja, Angela Merkel és a német miniszterelnök egy közös videokonferencia során arra a következtetésre jutott, hogy a labdarúgást biztonságosan el lehet indítani már május közepétől, zárt kapuk mögött. Az országban a tömeges összejövetelek tilosak legalább október 24-ig, így a DFL (Német Labdarúgóliga) egy olyan tervet dolgozott ki, amely szerint a stadionokban nem haladja majd meg a 300 főt a focisták és a műsor sugárzásán dolgozók együttes száma. Az eddigi beszámolók alapján viszont nem valószínű, hogy a szurkolók 2021 előtt visszatérhetnek a stadionokba.

A bajnokság március közepe óta van felfüggesztett állapotban, Németországban a helyzet viszont annyira stabilizálódni látszik, hogy a hónap végén újraindulhat zárt kapus mérkőzésekkel, bár a pontos dátum még nem került megerősítésre. Állítólag a DFL már május 15-én indított volna meccseket, de a kormány rendelete szerint, a játékosok és a személyzet két hetes közös elkülönítésre kell vonuljanak, így a legkorábbi kezdési dátum május 22-e lehetne.

A legmagasabb szintű Bundesliga csapatok többségének kilenc mérkőzése van még hátra az idei bajnokságból, ezért több mint elégséges idő marad a kitűzött július végi befejezésre, így igazodva az UEFA által javasolt határidőkhöz.

A bajnokság visszatérése ellentmondásos marad mivel a klubokhoz köthető 10 személynél is pozitív eredményt mutattak ki, azonban a DFL nyilatkozata szerint számos klub fennmaradását veszélyeztetné az, ha júniusig nem lenne foci.

Foci tippek és előzetesek

Forrás: Sportbusiness.com