A Miller stratégia a sportfogadásban 2023.04.12

A Miller stratégia a sportfogadásban

2023 okt 5. 13:30 Karola Szólj hozzá!

Fogadási stratégiák tétemelés flat betting

Az idők során a szerencsejátékosok számos stratégiát dolgoztak ki, hogy megpróbálják kijátszani a kiszámíthatatlant és természetesen megkíséreljék mindig a legjobbat kihozni a szerencsejátékokból. A Miller fogadási stratégia már régóta népszerű a fogadók körében, ezért ma szeretnénk beszámolni ennek az összes előnyéről és hátrányáról.

Először is tisztáznunk kell, hogy mit is jelent pontosabban a Flat Betting, hiszen a Miller által kidolgozott rendszer ezen stratégia típusok közé tartozik., majd ezután részletesen elemezhetjük, hogy miből is áll a Miller stratégia és hogy mennyire érdemes használni fogadási pályafutásunk során.

Mit jelent a Flat Betting a sportfogadásban?

A Flat Betting kifejezés egy bizonyos tétstruktúrára utal, vagyis arra, hogy mekkora tétet teszel fel játékonként. Vannak, akik terv nélkül vágnak bele a sportfogadásba. Lehet, hogy az egyik meccsre 25 eurót, a másikra pedig 750 eurót tesznek, ugyanakkor lehet valaki 50 eurót tesz az első tétje alkalmával, és ha elveszíti, megduplázza a tétet, hogy visszakapja a pénzét. Ezek nem túl fegyelmezett tervek és nem tanácsos így hozzáállni a sportfogadáshoz.

A Flat Betting egy olyan stratégia, ahol alapvetően minden mérkőzésre ugyanannyit teszel fel. Például, ha van egy 500 eurós tőkéd és úgy döntesz, hogy ennek 5%-át teszed fel minden egyes fogadásra, akkor pontosan 25 euró értékben fogadsz minden egyes alkalommal. Ez lehetővé teszi, hogy strukturált és következetes maradj. Minél szervezettebb vagy, annál valószínűbb, hogy hosszú távon nyereségesebb leszel.

A fogadók hozzáállását véve alapul, négy féle Flat Betting létezik.

Akadémiai/szakértői Flat Betting

Ez a flat fogadási típus a legnépszerűbb. A tét a tőkéd 1-3%-a, a fogadó önbizalmától, sporttudásától és sikerességi arányától függően.

Statikus Flat Betting

Ez a flat fogadások legbiztonságosabb formája. A tét általában a tőke 1%-a és hosszabb ideig nem is változik.

Agresszív Flat Betting

Az előző két fogadási típushoz képest az agresszív forma kockázatosabb. A tőke 2-3%-át használja és még egy hosszabb vesztes széria során sem csökkenti ezt a százalékot, így ez egy meglehetősen veszélyes stratégia.

Kaotikus Flat Betting

Ahogy a nevéből már sejthető, a kaotikus Flat Betting stratégiája abból áll, hogy a tőke legalább 10%-át fel kell tenni és tetszőlegesen lehet módosítgatni.

A Miller stratégia leírása

John R. Miller híres amerikai fogadó, a Professional gambler című könyv szerzője. Az általa kitalált stratégiát kezdetben kizárólag az amerikai futballra való fogadásra használta, később azonban átváltott más sportágakra is. Ahogyan azt már korábban említettük, ez is egy Flat Betting típusú stratégia, mégpedig egy biztonságosabb, statikus fajta.

Miller fogadási rendszerét olyan eseményekre való fogadásra alkalmazzák, amelyek esélye 1.85 és 1.91 között van, vagyis amelyek valós valószínűsége közel 50/50. Ideális esetben az ilyen kimenetelű eseményekre az oddsnak 2.00-nak kellene lennie, de a bukmékerek árrése ezt felborítja.

Az árrés a garantált nyereség százalékos aránya, amelyet a bukmékerek az összes kimenetelre vonatkozó oddsban határoznak meg. Az árrés létezésének köszönhetően a szerencsejátékosnak az események kimenetelének legalább 53%-át kell helyesen megtippelnie, hogy hosszú távon profitálhasson ebből a stratégiából.

Ami a tét méretét illeti, a stratégia szerzője azt javasolja, hogy a kezdeti bankroll 1%-ának fix összegét érdemes az egyes eseményekre feltenni, amíg a tőke mérete nem növekszik 25%-kal.

Egyszerűen fogalmazva, ha a tőkéd a játék kezdete előtt 1000 euró volt, akkor minden egyes eseményre 10 eurót kell tenned. Ha a mérete 1250 euróra nő (25%-os növekedés), akkor az egyes tétek összege 12,5 euró lesz (1250 euró 1%-a). Ha a tőkéd bármelyik pillanatban 1500 euró lesz - a tét minden egyes eseményre 15 euróra növekszik, és így tovább.

A Miller stratégia előnyei és hátrányai

Természetesen ennek a stratégiának az a fő előnye, hogy valódi profitot hozhat a fogadóknak. Kézzelfogható nyereséget azonban csak hosszú távon és számos feltétel mellett lehet elérni:

  • Először is, a Miller fogadási rendszer sikeres működéséhez kizárólag az 1.85 és 1.91 közötti esélyekre szabad fogadni, különben szinte lehetetlen lesz profitálni.
  • Másodszor, a fogadónak alaposan elemeznie kell a fogadásra kiválasztott eseményeket, mert a stratégiával való sikeres munkához a kimenetek legalább 53%-át helyesen kell kiszámítania.
  • Harmadszor, a rendszer alkotója nem javasolja a tét összegének felülvizsgálatát, amíg a tőke 25%-al nem növekszik. Ha nem tartod be ezt a szabályt, egy bizonyos ponton könnyen elveszítheted a pénzed kézzelfogható részét.

Ami a hátrányokat illeti, ezek közé tartozik az, hogy a Miller stratégia nem garantálja a 100%-os nyereséget. Mint fentebb említettük, ha nem éred el, hogy legalább 53%-ban helyesen tippeld meg az események kimenetelét, akkor csak pénzveszteséggel számolhatsz.

Végezetül szeretnénk megjegyezni, hogy egyes források azt javasolják, hogy ne a kezdeti bank 1%-át, hanem 2-3%-át tegyük fel erre a játékrendszerre. Azonban tanácsosabb, hogy tartsuk magunkat a szerző változatához.

Tény, hogy ha a fogadó növeli a tét százalékát, akkor valóban nagyobb profitra tehet szert, ha a játék sikeres lesz. Ugyanakkor azonban egy hosszabb kudarcsorozattal sokkal többet veszíthet, mint amikor a tőke 1%-át használja tétként.

Amennyiben érdekelnek a fogadási stratégiák és szeretnél minél többet megismerni, ajánljuk figyelmedbe például a Kelly kritériumról szóló cikkünket, a Martingale módszert vagy akár az Oscar's Grind fogadási stratégia elemzését.


Szólj hozzá

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

100%-os első befizetési bónusz 35.000 Ft-ig

  • Regisztrálj a Betinia fogadóirodához és ne maradj le a 35.000 Ft-ig terjedő 100%-os első befizetési bónuszról.

Betinia útmutató
Betinia regisztráció
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljesen! BeGambleAware.org
hirdetés

Előzetesek