A Revolut ma már nem csak egy egyszerű telefonos app, amivel barátaidnak tudsz pénzt küldeni, hanem egy valódi online bank, ahol minden műveletet egyszerűen intézhetsz a telefonodról.

A Revolut használatához egy Android vagy iOS okostelefonra van szükséged, és a regisztrációs folyamat egyszerűen, magyar nyelven elvégezhető, amint azt a Revolut útmutatónkban már bemutattuk.

Azok, akik régóta fogadnak online tudják milyen egy online pénztárca, hiszen a Skrill és a Neteller is jóval a Revolut előtt már biztosított hasonló szolgáltatásokat. Sokan idegenkedtek a Skrilltől, mert a felületük meg az applikációjuk sem elérhető magyar nyelven, így kicsit nehézkes a használata. A Revolut viszont teljes egészében elérhető magyarul is, így nincsenek nyelvi akadályok a használatában.

Befizetés Revolut kártyával

A Revolutnál többféle kártyát is lehet igényelni, de ebben a cikkben csak az ingyenes lehetőségekkel foglalkozunk, ugyanis az bőven megfelel befizetésekre és kifizetésekre is.

A leggyorsabb lehetőség rögtön a regisztráció és feltöltés után a virtuális kártyák igénylése. Ezek teljesen ingyenesek és azonnal elérhetőek lesznek a számládon.

Az egyszer használatos Visa kártyájuk csak befizetésre működik, ugyanis minden használat után megváltozik a kártya száma. Ez jól használható, ha Skrillre vagy Netellerre szeretnél átküldeni pénzt, de fogadóirodához csak akkor ajánljuk, ha utalással kérsz majd kifizetést.

A sima virtuális kártya MasterCard típusú, és használható online fizetésekre, de mint eddig is, a Visa a jobb ilyen téren.

A standard csomaggal kérhetsz egy valódi kártyát is, csak a szállítási díjat kell kifizetni, és ennek igénylését ajánljuk mindenki számára. Ezzel nem csak a befizetés és kifizetés működik, hanem fel is vehetsz pénzt bármelyik bank automatájától minimális díjjal. A pénzváltást is elkerülheted, mivel a kártya bármilyen pénznemben működik, automatikusan a megfelelő Revolut számláról vonja le az összeget, ha van rá fedezeted.

Revolutos fogadóirodák

Unibet
20.000 Ft sportfogadás üdvözlő bónusz + 60 ingyen pörgetés + 10.000 Ft ingyenes fogadás Útmutató Fogadás Útmutató
20.000 Ft sportfogadás üdvözlő bónusz + 60 ingyen pörgetés + 10.000 Ft ingyenes fogadás
betfair
Fizess be 8000 Ft-ot s játssz 16000 Ft-tal! Útmutató Fogadás Útmutató
Fizess be 8000 Ft-ot s játssz 16000 Ft-tal!
PokerStars
100%-os kezdőbónusz akár 600 dollár értékben Útmutató Fogadás Útmutató
100%-os kezdőbónusz akár 600 dollár értékben

Hova tudsz befizetni Revolut kártyával?

Unibetnél van a befizetésnél Revolut opció, de a kártyás befizetésekhez is beírva a Revolut kártya számát fel lehet tölteni vele a számládat gyorsan. Kifizetésre is tudod használni.

Betfairnél nincs külön Revolut opció, de a Visa kártyát próbáltuk és működik befizetésre (és ezek alapján kifizetésre is). A virtuális MasterCardot nem próbáltuk, de jelzések alapján az is működik.

Bet365-nél nem tudsz jelenleg egyik Revolut kártyával sem befizetni direkt módon, viszont van több lehetséges megoldás is:

  •   Befizethetsz bármelyik Revolut kártyával a Skrillre vagy Netellerre (gambling opcióval is), és onnan egyből befizethetsz a bet365 számládra. Itt a Skrill 1% díjat fog felszámolni, a Neteller valamivel többet.
  •   Befizethetsz utalással a bet365-höz. Ez nemzetközi utalás, de SEPA rendszerben működik (az Egyesül Királyság továbbra is SEPA tagállam) és nincs semmilyen díja sem a Revolut, sem a bet365 oldalán. A tranzakció banki napon indítva nagyon gyors, mindössze pár óra, legfeljebb 1 nap alatt teljesül. Egyedüli bökkenő az, hogy a minimum összeg ebben az esetben 40.000 forint vagy 100 euró.
  •   Utalhatsz a Skrillre vagy Netellerre is, ez ugyanúgy díjmentes és ugyancsak SEPA utalás. Teszteléseink során banki napon 15 óra előtti utalás 2, maximum 2 és fél óra alatt jóváíródott a Skrill számlán. Ez azért szép teljesítmény, nem tudunk olyan magyar bankról, amely ennyi idő alatt teljesítene SEPA utalást két ország között.

A Revolut további előnye, hogy litván bankszámlát kapsz vele, valódi IBAN számmal, amire más is utalhat vagy éppen kifizetést is kérhetsz banki átutalással is. A számlavezetés nem Magyarország területén van nyilvántartva, hanem a litván bankrendszer felügyeli. Biztosítva is van a rajta levő pénz a Litván Nemzeti Bank által 100.000 euró értékig. Úgy tudjuk Magyarországon is csak ekkora összegig vannak biztosítva a bankszámlák.

Hagyjá' má', utalás. De mégis, hogy kell utalni Revolutról?

Mindenkinek megvannak a traumái a banki átutalásokkal kapcsolatban: papírt kellett kitölteni, értelmezhetetlen mezőket hülye online felületeken, lassúság, kérdezősködés a bankfiókban stb. 

A Revolut felülete utalások esetén is innovatívnak nevezhető és nagyon egyszerű a használata. Minden utalás címzettjét automatikusan lementi a címjegyzékben, így csak első utaláskor kell kitölteni az adatokat, minden következőnél csak az összeget és a közlemény (referencia) mezőt kell kitölteni.

Új utalás

Átutalást az Átutalás gombbal kell indítani, a képernyő alján, középen találod ezt meg. A következő képernyőn a Banki címzett opciót válaszd ki. Itt már rögtön a címzett adatait számlaadatait fogja kérni, kezdve azzal, hogy magánszemély vagy cég számára utalsz. Fogadóiroda vagy Skrill/Neteller esetén a cég opciót kell kiválasztani, majd következnek a bankszámla adatai.

revolut_uj_utalas

A bankszámla adatokat megtalálod a bet365 oldalán a befizetés részlegen, ha banki átutalást választasz. A Skrill/Neteller adatait meg ugyancsak a weboldalon vagy applikációban találod, a Deposit - Bank transfer részlegen. Az IBAN kód és a számlatulajdonos nevére van szükséged. 

revolut_szamlaadatok@0.5x
  • Címzett bankjának országa: ezt ha nem találod a számlaadatok között külön kiemelve, akkor az IBAN számból első 2 betűje tartalmazza: GB - Egyesült Királyság, IE - Írország, MT - Málta.
  • Pénznem: itt eurót ajánlott választani, az biztosan SEPA utalásként teljesül.
  • IBAN: a címzett IBAN számlaszáma
  • Vállalatnév: a számlatulajdonos cég neve
  • E-mail: nem kötelező
revolut_utalas_osszeg@0.5x

A következő lépésnél már csak a közleményt és az összeget kell megadnod. A közlemény (angolul Reference) mezőbe a bet365 felhasználóneved kerül, vagy Skrill/Neteller esetén az azonosítószámod, de ezt mindig ellenőrizd le a bet365 vagy Skrill oldalán. Ezt soha ne felejtsd el megadni, mert ez alapján tudják jóváírni az ottani számládon a tranzakciót, és ezt az adatot a Revolut nem menti el a számlaadatok mellé!

revolut_attekintes@0.5x

Ezután csak jóvá kell hagynod a tranzakciót és várni kell, amig az megérkezik és jóváíródik a megfelelő számlán. Tapasztalataink alapján nagyon gyorsan átmennek ezek az utalások a hagyományos bankokkal ellentétben.

A bet365 és a Skrill is e-mailben értesít, amint jóváírták az utalt összeget. Az utalásról kérhetsz letölthető banki kivonatot is a Revolut applikációban, amit bizonyítékkent is használhatsz, ha véletlenül nem töltötted ki a referencia számot vagy közleményt és nem tudják a te számládra jóváírni.

revolut_utalas_kivonat@0.5x

Utalás mentett címzetthez

Ilyen esetben már egyszerűbb a folyamat. A címzettek között megkeresheted a korábbi adatokat, és utána már csak a Közlemény mezőt meg az összeget kell megadni és jóváhagyni az utalást.

revolut_meglevo_utalas@0.5x

Ennyire egyszerűen meg tudod oldani a legtöbb fizetési problémát a Revolut segítségével. Sokkal jobb a felületük, mint bármelyik hagyományos banké, és gyorsabbak is a műveletek. Teljesen lecserélheted a bankodat Revolutra, csak figyelj itt is a biztonságra, mert ez is egy valódi bankszámla és bankkártya.

A biztonságos fizetésekről szóló cikkünkben részletesen elmagyarázzuk mire figyelj Revolut és bármilyen bankkártya vagy számla esetén.

Ha bármilyen kérdésed van a Revoluttal kapcsolatosan akkor azt felteheted fórumunkon, ahol remélhetőleg mielőbb választ kapsz rá.