Egy hónapnyi téli szünet után felébred a német másodosztály is.

Aki követi e liga küzdelmeit, az emlékezhet az utolsó körre, amikor meglepetésre az élen állók vereséggel hagyták el a pályát. Az első Hamburgnak Kielben (3-1) szakadt meg tizenkét meccses veretlensége, míg a második Köln otthon betlizett a Bochum ellen (2-3).

Az éllovas idei első erőpróbája következik szerdán, azonban nem mondhatjuk, hogy erős csapat ellen. Az odavágón Sandhausenben sima Hamburg siker született (3-0) és most is hasonló forgatókönyvre számítok. Jó hír a hazai fanoknak, hogy hosszú sérülés után visszatér a csapatba, a védelem oszlopa Gideon Jung - aki az előző két szezonban meccset szinte alig hagyott ki. Vele masszívabb lesz az amúgy sem lukas védelem (ősszel 18 meccsen 19 kapott gól). Az igen fiatal, 39 éves szakvezető Wolf Hannes csapata sem idős, mindössze a cséká Aaron Hunt 30 év fölötti, és átlagéletkoruk a liga egyik legalacsonyabbja: 23,5 év. Játékukra jellemző, a magas labdatartási arány és a mérkőzés kontrollálása. Ez el is várható egy olyan csapattól, amely játékosok piaci összértéke magasan kiemelkedik a ligából (a már említett Kölnnel egyetemben).

A vendég Sandhausenról nem kell sokat beszélni: a kiesés ellen mennek, és bár október közepén Uwe Koschinat győzelemmel mutatkozott be a kispadon, azóta nyolc bajnokit játszottak nyeretlenül és a kupából is kiestek. Érdekesség, hogy nekik is van egy nagy visszatérőjük: Knipping sípcsonttörése után 9 hónappal léphet ismét pályára.

Arra számítok, hogy az erősebb Hamburg otthon tartja a pontokat.

Hamburger SV - SV Sandhausen: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp