Ezen a mérkőzésen a német másodosztály jelenlegi listavezetője és az élvonalba való feljutásra legesélyesebbnek taksált Hamburger SV fogadja otthonában a kiesés elkerüléséért küzdő és pillanatnyilag a kiesési osztályozót jelentő 16. helyezett SV Sandhausen csapatát. A vendégcsapatnak mindössze 13 pontja van, ami hajszálra pontosan ugyanannyi, mint az alatta levőknek, a már rájátszásbeli osztályozó nélküli kieső helyezéseken tanyázó FC Ingolstadt és MSV Duisburg. Ebből kifolyólag azt is lehetne mondani, hogy pontszerzési kényszerben van a Sandhausen, s ez tényleg így is van, ám ezúttal az a helyzet van, hogy a házigazda Hamburger SV is pontszerzési kényszerben van. Ugyanis a 37 ponttal listavezető hamburgi együttes mögött ott "virít" a 36 pontos FC Köln. Amelyik csapat a hamburgiak legapróbb botlása esetén bármikor készen áll a helycserére. És ha ez nem lenne elegendő, akkor még ott van a 3. helyen - mindössze 3 ponttal lemaradva - a 34 pontos FC St. Pauli. Vagyis a másik hamburgi focicsapat! Az pedig ezerszázalékosan és a lehető legteljesebben biztos, hogy az FC St. Pauli mindent - értsd: MINDENT - meg fog tenni, hogy beérje vagy akár meg is előzze a városi riválist. (Sankt Pauli a németországi Hamburg egyik kerülete. Itt található a Reeperbahn és a kikötőváros messze földön híres piroslámpás negyede. Az FC St. Pauli pedig az egyetlen futballklub a világon, amelyik az AC/DC zenéjére vonul ki játszani, s a szurkolói pedig kalózzászlót lengetnek a lelátón. Igazi kultikus egyesületről van szó. Ahol - például - már az öltöző folyósója is sötét, és össze-vissza vannak firkálva a falak és halálfejek van oda festve.)

A Hamburger SV - SV Sandhausen mérkőzés hiányzói a következők lesznek: Hwang Hee-Chan, Kyriakos Papadopoulos, Stephan Ambrosius és Jairo Samperio, illetve Tim Kister, Erik Zenga, Nejmeddin Daghfous és Alexander Rossipal. A sok név olvastán azt is lehetne mondani, hogy tekintélyes a lista, ám az az igazság, hogy a dél-koreai Hwang Hee-Chan csatáron kívül abszolút senkiről sem mondható el, hogy akár csak valamennyire is meghatározó játékos lenne.

Forma tekintetében hatalmas előny van a házigazda javára, de még arról sem árt megemlékezni, hogy az SV Sandhausen annyira nagyon gyenge teljesítményre képes idegenben, hogy mellette még a Hamburger SV amúgy nem túl meggyőző hazai mérlege is nagyon jónak tűnik.

Szerintem a vendégcsapatból jobbára csak a 7 gólos Fabian Schleusener csatárt lesz érdemes a többieknél némileg jobban őrizni, s ha ebből a nem túl bonyolultnak tűnő feladatból jelesre vizsgáznak majd a hazaiak, akkor nem igazán lesz senki, aki útját állja az újabb győzelmüknek.

Hamburger SV - SV Sandhausen: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp