Jelenleg az (is) van a német másodosztályban, hogy az ezen a mérkőzésen házigazda DSC Arminia Bielefeld együttese listavezető 51 ponttal, 6 pont az előnye a 45 ponttal 2. helyezett VfB Stuttgart előtt és 7 pont az előnye a 44 ponttal 3. helyezett Hamburger SV előtt. Vagyis ugyan van némi előnye, amolyan lélegzetvételnyi előnye, viszont az is biztos, hogy neves vetélytársai vannak a német élvonalba jutásért zajló küzdelemben. Azaz meglehet, hogy jelenleg nagyon jó pozícióban van az Észak-Rajna-Vesztfália tartománybeli együttes, ám az is biztosnak tűnik, hogy egyelőre nem lazsálhatnak a focistái, ha a Bundesliga 1-be való sima feljutásban gondolkoznak. Röpke előny ide vagy röpke előny oda, az a helyzet, legalábbis szerintem, hogy a bielefeldi együttesnek nagyon ajánlatos nyernie otthon a VfL Osnabrück elleni találkozón.

Úgy meg pláne illene győznie a hazai környezetben általában jól teljesítő Arminia Bielefeldnek (otthoni mérleg: 12 mérkőzésen 6 győzelem, 5 döntetlen, 1 vereség, 22-10-es gólarány), hogy azért a 29 ponttal 13. helyezett vendég VfL Osnabrück nem szokik jól játszani idegenben (12 mérkőzésen 2 győzelem, 5 döntetlen, 5 vereség, 14-19-es gólarány). Az való igaz, hogy olykor elbambulnak otthon a bielefeldi játékosok és döntetlennel zárnak egy-egy találkozót. Valami hasonló igaz a vendég osnabrückiekre is, hiszen ők meg éppen arra képesek a jobb napjaikon, hogy az ellenfél bambulását kihasználva néha ne kapjanak ki idegenben, hanem döntetlennel zárjanak egy-egy mérkőzést. Tehát az is ajánlatos lenne a szomszédvárak rangadóján (a Bielefeld és Osnabrück közötti távolság csak mintegy 60 kilométer), szóval az is ajánlatos lenne a hazaiak számára, hogy ne bambuljanak el, hanem lehetőleg magabiztosan szerepelve nyerjenek.

Ez az Arminia Bielefeld - VfL Osnabrück amúgy is az olyan meccsek sorába tartozik, hogy ha ezeket a találkozókat nem nyeri meg viszonylag könnyedén a magasabb osztályba készülő csapat, akkor semmi keresnivalója nem lehet abban a magasabb osztályban.

Tipp: győz a DSC Arminia Bielefeld.

Arminia Bielefeld - VfL Osnabrück: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp