Tíz forduló óta tartja vezető pozícióját a Bielefeld. Csupán kilenc meccset kell kibírni, és újra első osztályú lesz az Armania, előnyük az osztályozós harmadik helyhez képes hat pont. Vasárnap az Osnabrück érkezik a Schüco Aránba, s az előjelek azt mutattják, hogy Uwe Neuhaus tanitványai otthon tartják majd a három pontot, több irodánál elkezdett esni a hazaiak szorzója, szerencsés esetben még 1.70-ért elkapható.

Tanulságos a Bielefeld meccseinek statisztikája. Többnyire idegenben brillíroztak a kék-feketék a szezon elején, s jellemző, hogy az hazai meccsek tabelláján, csupán ötödik a csapat. Azonban 2020-ban gyökeres fordulat állt be, mert beleálltak egy győzelmi szériába. Kapott gól nélkül (10:0) négyszer nyert zsinórban otthon a bielefeldi alakulat, sokat dobott a mérlegen a Regensburg elleni 6:0. Neuhaus kedvence a 4-3-3-as felállás, de lehet, hogy most variálni fog a 60 esztendős szakember, ugyanis Voglsammer sérült - ő a csapat egyik gólgyárosa 10 találattal. Nem kell azért félteni az Armániát, mert ott lesz a kezdőben Fabian Klos, a csapat házi góllövőlistájának vezetője (16). Úgy gondolom, hogy profi lesz az éllovas az újrainduló pontvadászatban, és egy erős starttal kétséget sem hagy affelől, hogy ki lesz az egyik egyenes ági feljutó a Bundesliga I-be. Ráadásul a csapat sorsolása nem könnyű, mert a jövő héten Hamburgban kell helyt állni, s aztán ki tudja, hogy a karanténban lévő drezdai csapat készen áll-e majd arra, hogy játszon. Magyarul ha nem győz a Bielefeld, akkor akár 3 játéknap alatt elolvadhat az előnye.

Más céljai vannak az újonc Osnabrücknek. Tavaly megnyerte az együttes a harmadik ligát, és most is jól néz ki a 12. hely. Azonban vékony jégen táncolnak, 2020-ban még nem nyertek meccset a lila-fehérek! Utoljára 2019. december 15-én szerzett három pontot Thioune csapata, még a Dresda ellen győzött hazai pályán 3:0-ra. Szóval utolsó nyolc bajnokiján 3 pont (3 döntetlen), és öt vereség. Ráadásul legjobb góllövőjük Marcos Alvarez (10 találat) július 01-től a Craiova tulajdona lesz, azaz már fél lábbal nincs is Németországban. Látva, hogy csupán öt pontra van az újonctól a kiesőzóna, kijelenthető, hogy fő céljuk a bennmaradás lesz.

Számomra meglepő lenne, ha az élvonal felé haladó Bielefeld pontokat veszítene. Úgy érzem, hogy az újraindulás sikeressége, és a feljutás szempontjából a hazaiak számára kulcsmeccs következik.

Arminia Bielefeld - VfL Osnabrück: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp