A két csapat egy döntetlennel fixen továbbjutna de aligha lesz itt ilyesmiről szó. Számomra egyértelmű hogy véget ér a horvátok álomszerű sorozata és Norvégia lefogja gyalulni a őket. Nagyon kedvező helyzetbe lesznek viszont ez esetben is a horvátok hiszen csak abban az egy esetben nem számolhatnak elődöntővel ha a németek mind a három meccsüket (Magyarország, Hollandia, Horvátország) megnyerik. A narancsosok már nem szólhatnak bele a küzdelembe hiszen mind a két veretlen csapattól kikaptak így maximum egyenlő pontszám alakulhat ki ahol az egymás elleni eredmény ellenük döntene.

Horvátország tehát jobban teszi ha a keddi mérkőzésre koncentrál és minél jobban vigyáz játékosaira, nehogy eltiltás, sérülés vagy bármi közbeszóljon. Könnyen lehet hogy a keddi meccsig már eldől hogy a legjobb négybe kerülnek, de nem árt elővigyázatosnak lenni, teljesen kipihent játékosokkal ott majd pályára lépni. A csapatok között ugyanis óriási különbség van az északiak javára és minimális esélyük is valószínűleg már az első negyedóra végén elszállhat. Ez a realitás, bár tudjuk ezen az eb-n bármi megtörténhet egy szoros meccs itt maga lenne a csoda.

A norvégok levesébe is maximum a németek köphetnek bele de ezzel számolni nem hiszi el senki hogy kéne. Csak a különbség lehet itt a kérdés. Oftedalék nyugodtan játszhatják a gyors játékukat, az eddig megszokott kőkemény horvát védelem szerintem most sokkal lazább lehet a kialakult helyzet miatt, felesleges lenne kockáztatni a sorsdöntő meccsek előtt.

A norvégok ezt a határt csak a románok ellen nem tudták hozni, szerintem nem lesz egy kemény meccs, sokkal inkább sok gyors támadás és lerohanás utáni gól lehet amiben a Norvégok a királyok vagyis királynők. Félidőre már eldöntik a meccs érdemi részét.

Horvátország (n) - Norvégia (n): Norvégia (n) által szerzett összes gól száma - elsõ félidõ - Felett/alatt tipp