Semmilyen körülmények között nem szerettem volna szó nélkül elmenni a Dániában zajló női kézi Eb 2. főcsoportjának rangadója, a Horvátország - Norvégia találkozó mellett, de igazság szerint nagyon nehezen találtam rá az általam vállalható tippre. Az senki számára nem lehet kérdés, hogy ennek a találkozónak ugyanúgy, mint az egész tornának Norvégia a legnagyobb esélyese. Mostanra már az sem vitatható, hogy a torna legnagyobb meglepetését a horvát válogatott szállítja az eddigi szereplésével. Az viszont, hogy ki mennyit tesz bele ebbe a mai mérkőzésbe, na az már komoly fejtörésre adhat okot. Totális északi erődemonstrációra, amolyan "megmutatom ki az úr a házban" mérkőzésre számítsunk, vagy esetlegesen déli szomszédaink tovább "huncutkodnak". Én végül amellett tettem le a voksom, hogy a norvég hölgyek, ha nem is minden energiájukat felemésztve, de most "beárazzák" a horvát hölgyeket, melynek első lépése egy erős félidei kezdés lesz.

Hibátlan teljesítménnyel érkezik mind a két válogatott a mérkőzésbe és nagyon nagy esély van arra, hogy a főcsoportküzdelmek befejezése után mind a két válogatott elődöntős legyen. Ez a norvégoknál alapelvárás, míg a horvátoknál óriási meglepetés, de gondolatom szerint most jött el az idő arra, hogy a horvátok kicsit taktikázzanak és elengedjék ezt a találkozót a későbbi sikeresebb szereplés érdekében. Nem buta ember Nenad Sostaric, tisztában van vele, hogy ezt a sorozatterhelést nem lehet 120%-os teljesítménnyel végigvinni, ezért várhatóan több pihenést biztosít majd azoknak a meghatározó játékosainak, akik az eddigi sikereket szállították. Az vesse rá az első követ, aki nem így tenne a helyében. Most az, hogy 8 vagy éppen 12 góllal kapnak ki nem fogja befolyásolni az eddig elért eredményeiket, tehát úgy gondolom, hogy ennek jelei már az első félidőben érzékelhetőek lesznek.

Kollégája, Thorir Hergeirsson ezt azért nem teheti meg, mert neki olyan mély és minőségi keret van a keze alatt, hogy bárkit cserél bárkire csak lendíteni tud csapata teljesítményén. Esélyeshez méltó meggyőző teljesítményt nyújtanak és úgy érzem, hogy a mostani találkozót is teljes erőbedobással viszik majd végig.

Hogy győznek Lundéék az senki számára nem kérdés, csak a gólkülönbség az amit előre nem tudhatunk. Én a magam részéről egy erős első félidei kezdést várok Tőlük.

Horvátország (n) - Norvégia (n): Hendikep - 1. félidő - Hendikep tipp