Nagyon jók a számok a Boxing Day koraesti meccsén, így egyszerűen nem tudom otthagyni a könnyű hasznot ígérő kimenetet. Az Aston Villa tizenegy nappal ezelőtt játszott tétmeccset, míg a Chelsea négy napja. Akkor a Ligakupában Tuchel gyakorlatilag jegelte alapcsapatát, azonban a „tarcsi” is győzni tudott a Brendford ellen. Szerintem a rotációból jól jön ki a BL-győztes és behúzza a meccset (1,65), azonban most a könnyű over reményében repülök rá az eseményre

Mint írtam: jók a számok! Nem is értem, hogy egy könnyű 1,5 overt miért lőnek be 1,3-as szorzó fölé a bukik. A londoniak idei kilenc idegenbeli PL meccsükön 17-szer vették be ellenfeleik hálóját, ami majdnem kettőt átlagol. Könnyen lehet, hogy a Chelsea egyedül megszerzi majd azt a két dugót, ami a sikeres üzlethez kell. Legutóbbi bajnokiján a liga legunderesebb csapatánál vendégeskedett Tuchel csapata. A Wolves meccsein mindösszesen 27 találat esett 18 fordulóban, nem csoda hát, hogy a heti 2-3 meccset játszó londoniak csak egy 0:0-ra voltak képesek. Most viszont pihent az alapcsapat, egy hét játék nélkül rengeteget számít a regenerációban. A Brendford elleni kupacsata alkalmával pihent: Mendy, Silva, Rüdiger és Lukaku. Csak csereként szállt be Mount, Kante, James, Jorginho és Pulisic. Most mindenki hadra fogható, és ki tudja, lehet, hogy még összeáll a meccsre: Werner, Havertz vagy Loftus-Cheek is.

Legyünk őszinték! Ha a Chelsea játékoskeretének 75-80 %-a rendelkezésre áll, és pihent a csapat, akkor a Tuchel-féle szakmai stáb képes annyira összerakni a taktikát, hogy a világ bármelyik klubcsapata ellen győzelmi esélye van a kékeknek. Az Aston Villa sok jóra nem számíthat, azonban egyszer van karácsony, és nyilvánvalóan fociünnepet akarnak a hazaiak. Szerintem eredménytől függetlenül az is lesz, s a számok (a gólok száma) hazai oldalon is jók! Eddigi nyolc hazai meccsükön 25 találat született, és ez bizony három felett átlagol.

Minden jel arra mutat, hogy egy szórakoztató, látványos meccset kapunk december 26-án koraeste. A hazaiak fesztiválhangulatban, a vendégek szinte teljes, pihent kerettel. Itt nem lesz két gól??? Dehogynem!

Aston Villa - Chelsea: Gólok száma - Felett/alatt tipp