Mazzarri Spalletti csata következik a 26. forduló utolsó játéknapján. Mindkét csapat nagy lehetőség előtt áll! Az Inter és a Milan botlott, ezért egy esetleges győzelemmel a tabella tetejére kerülne a Napoli! A Cagliari az életéért küzd, és minden pontra szükségük van a bennmaradáshoz. Úgy gondolom, hogy itt nem lesz túl sok taktikázás, mindkét fél a három pontra hajt!

Szerintem a klubként/csapatként előrébb járó vendégek behúzzák ezt az összecsapást. Azonban nem könnyű pálya a Sardegna Arena, itt egy szerzett góllal nem érheti el célját Spalletti alakulata, kell legalább kettőt szerezniük. Erre meg is van minden erőforrásuk. A center poszton adott Osigna/Petagna variációs lehetőség. Mertens keveset játszott Barcelonában, bonthatná a széleket, míg Zielinski jöhet az átlövéseivel. Érvágás, hogy Insigne kisebb sérülés miatt kihagyja a Cagliari elleni összecsapást. Apropó Barca! Csütörtökön hazai pályán reális esélye van a nápolyiaknak arra, hogy kiejtsék európai egyik legnagyobb klubját az Európa Ligából! Előtte megcélozzák a Serie A első helyét.

Mazzarri híres arról, hogy bevállalja a nyílt adok-kapok meccseket. A hazaiak eddig 46 gólt kaptak a 25 forduló alatt, és ha megnézzük a vendégek idegenbeli gólmérlegét láthatjuk, hogy az is majdnem 2-es! Szerintem nem változtat a szokásos 3-5-2-es rendszerén a szárd együttes és mindent megtesz majd a pontszerzésért. Egyébként jól megy idén a Cagliarinak, hiszen hat meccsen 11 pontot szerzett, s csupán a Roma ellen kapott ki 1:0-ra. Jelzés értékű, hogy egyik meccsen sem kaptak egynél több találatot, igaz, hogy nem is találkoztak olyan nagy játékerőt képviselő csapattal, mint jelenlegi ellenfelük. A jó eredmények végett, visszatért a jó hangulat is, és a Napoli ellen már biztos a telt ház: minden jegy elkelt!

Mazzarri bízik nagyon a pontszerzésben, és az Atalanta elleni bravúr megismétlését célozza be. Spalletti kizárólag a saját csapatának játékára koncentrál, s hangsúlyozza, hogy van 13 meccs a bajnokságból, s még bármi lehet, akár Scudettó is! Két roppant motivált csapat elérhető célokért feszül egymásnak, ami a semleges szurkolóknak csak jó lehet. Még egy kis matek: utolsó hat meccsén mindig egy gólt kapott a Cagliari. Ha ezt levesszük marad 19 összecsapás 40 benyelt dugó! Szerintem már csak a nagy számok törvénye alapján is most jönni fog a kettő, ami a hazai szurkolók jelenlétében, nem biztos, hogy vereséget jelent majd!

Cagliari - Napoli: Napoli által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp