A "Péntek esti foci" keretében ezúttal a Puskás Akadémia - Paks találkozót rendezik Felcsúton, ami az OTP Bank Liga 24. fordulójának a nyitómérkőzése is egyben. A két csapat eddigi teljesítménye alapján egyértelműen ez a mérkőzés tekinthető a forduló felsőházi rangadójának, hisz a második helyezett fogadja a negyedik helyezettet. De nem emiatt választottam ki ezt a mérkőzést játékra, hanem azért, mert ez a két csapat egyszerűen képtelen egymás ellen gólszegény találkozót játszani.

Időrendben visszafelé haladva a legutóbbi hat találkozójuk mindegyikén született legalább 4 gól, de volt olyan is, hogy 8 találattal hagyták el a játékteret a felek. Ehhez viszonyítva az általam választott opció egy velejéig lebiztosított tippnek tűnhet, ugyanakkor azt is szem előtt tartottam, hogy előbb-utóbb a sorozatok is megszakadnak.

Az eredményes évkezdet után jelentősen visszaesett Hornyák Zsolt csapatának a teljesítménye. Ezt én összességében két okra tudnám visszavezetni, a támadószekciójuk a korábbi önmagukhoz képest eredménytelenné vált, míg a védelmük nem zár olyan jól, mint a korábbiakban. Ezen felül én még egy jó adag frusztrációt is felfedezni véltem például Hornyák legutóbbi, az UTE elleni meccs előtti nyilatkozatában. Az tény, hogy Őket is sújtják eltiltások, sérülések, de ebből még nem következik egyenes arányosan a mostani vesszőfutásuk. Még akkor sem, ha azt vesszük alapul, hogy a mostani biztos hiányzójuk Baluta fontos játékosa csapatának. Valaminek lennie kell a háttérben, mert egyébként a magyar első osztályhoz elegendő minőség bőven megvan a felcsúti keretben, csak nézhető és eredményes játékuk nincs.

Na ezt használhatja ki a vendég Paks. Bognár György és csapata nem nagyon foglakozik az esélyekkel, nem nagyon foglakozik a nehézségekkel és annak a megmagyarázásával. A már 23 gólnál tartó Ádám Martin vezetésével kimennek a pályára és megpróbálják minél többször bevenni az ellenfél kapuját. A lényeg, hogy nem csak próbálják, hanem képesek rá, és meg is teszik. Az, hogy emellett a védekezésre nem nagy hangsúlyt fordítanak az egyszeri szurkolót, de igazából magát Bognár Gyurit sem érdekli. Nem spilázzák túl a játékukat és pontosan ebben rejlik az erejük. Most kedvenc ellenfelükhöz látogatnak, mert a legutóbbi öt találkozásuk alkalmával nem kevesebb mint 22 gólt lőttek a PAFC-nak. Papp Kristóf számára véget ért a szezon, hisz a Mezőkövesd ellen külboka törést szenvedett, de a helyére beküldött Windecker kiválóan helyettesítette Őt.

Mivel legutóbb nem kapott gólt a Paks és ez nem gyakran szokott velük előfordulni, ezért én személy szerint a tippembe, minden nehezítő körülmény ellenére bekalkuláltam 1-2 hazai találatot. A többit a vendégcsapatnak kell megoldania.

Puskás Akadémia - Paksi SE: Gólok száma - Ázsiai - Asian Over/Under tipp