A paksiak jelenleg kizárólag magyar játékosokkal állnak fel, de a mostani hintapolitika eredményeképp lehetséges, hogy néhány év múlva már csak oroszok fognak játszani a csapatban.

Mindenesetre most minden az Atomváros körül forog. Ők a magyar NB1 legszerethetőbb csapata, náluk van az energiaellátás középpontja, a paksi halászcsárdában pedig kifejezetten jó halászlét lehet enni, mégha az érsekcsanádi Rév csárda veri is.

Pakson a két védőjátékos, Tamás Olivér és Kinyik Ákos még mindig maródi, és melléjük csatlakozott Papp Kristóf is, akinek külboka-törése lett. Sajnálom a srácot, mert neki volt egy nagyon csúnya térdsérülése korábban, amiből nagyon nehezen épült fel. Most is vár rá néhány hónap kihagyás. Így viszont a csapat védekező játéka tovább gyengült.

A Mezőkövesd ellen az volt a Paks egyetlen szerencséje, hogy az NB1 leggyengébb edzőjével kerültek szembe. Supka Attila konkrétan azt sem tudta, mit csináljon. Láthatóan nem tudott kitalálni semmi értelmeset a paksi letámadásokra, az egyetlen ötlete az volt, hogy védekezzenek. Katasztrófa volt a Kövesd játéka, csak idő kérdése, mikor törik fel őket, és utána pedig jöhetett a bucira pofozás. Úgy tűnt, mintha a most visszatért Gévay jól játszott volna, de hát nem volt komoly feladat elé állítva a paksi védelem. Szerintem ez nagyon csalóka, Gévay nem túl jó játékos. Egyszerűen az impotens kövesdi játék elég volt a kapott gól nélküliséghez. Windecker lesz Papp Kristóf helyén, aki durva, ámde kevésbé tehetséges játékos.

Ebből kiindulva, a paksi védelem nem fog megint nullra lehozni egy meccset. A Puskás nem annyira rossz, mint az eredmények mutatják. Az Újpest és a Honvéd ellen sem mutattak annyira rossz játékot, az Újpest egy bődületesen nagy és szerencsés góllal tudott győzni ellenük.

Az a szerencse a tippem szempontjából, hogy Markek továbbra sem lesz, őt nagyon jó kapusnak tartom. A visszatért Tóth Balázs sehol sincs hozzá képest. Ha visszatérne Baluta, van Neef és Plsek közül valamelyik, akkor nálam tuti lenne a gyors góljuk, akár a 0-10. percben történő over is jónak tűnne.

Ezt arra alapozom, hogy most már eleget bénáztak és balf@szkodtak, ha a második helyet akarják, akkor most már ideje lenne összekapni magukat. Épp ezért egy mérkőzés eleji koncentrált játékot várok tőlük, és a Gévay vezette paksi védelem össze fog omolni. Eddig a két bajnoki meccsük 1-4 és 1-6 lett, ezért bosszút kell állnia már a Puskásnak. Szerintem tehát egy nagy adok-kapok sülhet ki, ami miatt már az első félidőben leeshet a két gól.

Puskás Akadémia - Paksi SE: Gólok száma - 1. félidő - Felett/alatt tipp