Kis bajnokságunk színvonala igencsak a béka feneke alá süllyedt ezekben a hónapokban. Azért valljuk be, ritka gyenge a színvonal, itt nem igazán érvényes az előre megyünk nem hátra frázis. A Fradi teljesítménye kritikán aluli, a Rebrov-era után még maradt némi hagyaték, ami elég volt az EL-hez, de aztán Stöger után Csercse még mélyebb szinte tette az FTC-t. Persze a játékosok azért jók NBI szinten, de csapatként azért ez semmi. A Vidi olyan, mint a Forint, történelmi mélypont, a Puskás lejtmenetben, úgy az egész NBI színvonala gyenge. Üde színfolt a Paks, de a Paks sem azért, mert végigverné a világot, egyszerűen a felfogás, a játékszemlélet miatt. Igazi örömfoci, régi idők focija, nevezzük akárhogy, de ők is játszanak, miközben az ellenfeleket is engedik játszani. Ez a csapat egyik héten hármat kap a kiesőtől (Gyirmót), másik héten hármat vág a listavezető FTC-nek, és nyer.

Korábban elment a gólzsák Hahn, most elment kisbogesz, aztán a gólok maradtak. Bognár Gyuri ilyen szempontból jó edző, és ami azt illeti, a Paks azért ott ólálkodik a 4. helyen, egy mai bravúrral 4 pontra kerülne a dobogóhoz. A Kisvárda nincs jó formában, tudjuk jól, hogy a háború is leginkább a Várdát érinti, már csak a földrajzi távolság miatt is, meg a játékosállomány miatt is. A Puskás lejtmenetben, lehetne rajta ütni még egyet.

Bár az fix, hogy Bognárék nem nagyon foglalkoznak ezzel a dobogós témakörrel (még), játszani akarnak egy jót. Bízom benne, hogy ezúttal normális kezdőt tesz össze, mondjuk Sajbánt és Bödét, vagy minimum egyikőjüket felteszi a kezdőbe.

Őszinte leszek, Puskás-meccseket nem igazán nézek, de a Paks-találkozókat azért kár túlgondolni. Ez egy elöl-hátul gólképes együttes. Valószínűleg a Puskás is szeretne kimászni a gödörből, így én azt várom, hogy félidőig egy-egy dugót minimum összehoznak a felek.

Puskás Akadémia - Paksi SE: Mindkét csapat gólt szerez - 1. félidő - Igen/Nem tipp