Még tíz forduló van hátra a spanyol bajnokságból és a katasztrofális ősz után a Levante csupán hat pontra van a bennmaradástól. A sorozatos vereségek ellenére nem játszottak ők rossz focit, sőt! Mostanság viszont jött egy-két bravúr, s a páholyban lévő Osasuna ellen szerintem lesz keresnivalójuk!

Decemberi edzőcsere után sokáig csetlett-botlott a valenciai kiscsapat. Az Atletico idegenbeli legyőzése, viszont új reményt adott az amúgy nem rossz futballistáknak. Bardhi rugótechnikája most is jó, Campagna most is képes szétrohanni magát, Morales-Marti-de Frutos pedig fontos gólokat szerezhet a bajnokság utolsó szakaszában. Azt gondolom, hogy a most Pamplonában korántsem olyan esélytelenek, mint azt a szorzók mutatják.

Különös helyzetben van Arasate mester, mert csapata se előrre, se hátra nem nagyon csúszhat/kapaszkodhat a hátralévő fordulókban. Nem tök mindegy, hogy 9. vagy 13. zár egy tipikus középcsatat? Számukra ideális a 11. pozíció, és biztos vagyok benne, hogy a keretet most nehéz motiválni, így becsúszhat egy-egy pontvesztés. Az elmúlt hetekben jött pár nagy zakó: Barca, Atleti, s most a válogatott meccsek előtt (ami sokaknak egy kis pihenő), szerintem a keret fejben már másutt jár. Taktikai szempontból a hazai 4-5-1-et egy bátor Levante meglephet.

Érdekes, hogy a két klub játékoskeretének az értéke közel azonos, mégis mennyivel előkelőbb pozíciót harcolt ki magának az Osasuna. Most azt gondolom, hogy egyrészt motiváltabb lesz ellenfelénél a Levante, másrészt benne lesz a levegőben, hogy bizony itt egy pont leadása bőven belefér a hazaiaknak. Tippem így a merész x2!

Osasuna - Levante: Dupla esély - Dupla esély tipp