Alig tíz napja, hasonló felállásban a bajnokságban feszültek egymásnak a felek. Akkor robmiller jól megvilágította, hogy bizony az UTE nem esélytelen Pakson, sőt! Kupaelődöntő ide, vagy oda, azt gondolom, hogy gólokban nem lesz hiány ma este, mindkét csapat felvállalja majd a támadófocit. Érdekesség, hogy a hétvégén egyaránt 4:0-al hangoltak a felek!

Zizivadze, Beridze, Onovo, Diaby – ez az újpesti gerinc. Minden csapatrészben van egy remek formát mutató kulcsember, és Kruscic 4-1-4-1-es formációja rendre meglepi ellenfeleit. Utolsó 10 meccsükön brutálisan teljesítettek a lilák: 8 győzelem, 1 döntetlen, 1 vereség! Igazi tavaszi hadjárat, ami a bajnokságban a kiesőjelölt csapatot a 4. pozícióba repítette, és egy paksi továbbjutás esélyt adna a címvédésre is. Nem igazán látom, hogy mitől lenne más ez a mérkőzés a múlt heti 1:3-nál, így az x2-re utazom.

Mindenki számára nagyon szimpatikus csapattá lett a kizárólag magyar játékosokat foglalkoztató Paks. Sokan nem kedvelik Bognár Györgyöt emberi megnyilvánulásai miatt, szakmaiságának értéke vitathatatlan. Mindig és minden helyzetben a gólszerzésre törekednek a zöld/fehérek, akár Ádám és Böde egy idejű centerbe tolásával. Tény, hogy ifjabb Bognár távozásával gyengült az előre játék, kevésbé fineszes a támadásépítés. Ezért aztán valószínűleg kicsúszik a nemzetközi szereplés lehetősége a paksiak kezéből. Ma egy kupadöntő elérésével, még meglehetne a bravúr, és azt gondolom, hogy ősszel ezt még simán behúzta volna a Paks. Most viszont a lendületben lévő fővárosiak szerintem tovább menetelnek majd.

Gyakorlatilag napok óta az újabb derbi lehetőségével (kupadöntő) cikkeznek a sportlapok az MK-elődöntők kapcsán. Győrben egyértelmű esélyes a Fradi, míg a paksi összecsapás kapcsán ritkábban kerülnek előtérbe az aktuális tendenciák. Az MTK ellen (sereghajtó) újra működött az Atomváros offenzív tengelye, viszont korábban a Puskás, a DVSC, a Honvéd és az Újpest ellen is megakadt a verkli. Egyenletesebb teljesítményt nyújtanak az elmúlt hetekben a lilák, s a bajnoki után most is jobban jönnek majd ki az összecsapásból – szerintem.

Paksi SE - Újpest FC: Dupla esély - Dupla esély tipp