Bognár György mindent vagy semmit játszik. Tudja nagyon jól, hogy a negyedik helyet a nagypolitika már odaadta a MOL Fehérvárnak, akik egyben arra játszanak, hogy a Ferencváros megnyeri a Magyar Kupát, így pedig a fehérváriak – mégha nyögvenyelősen is – de legalább egy nemzetközi kupaszereplést behúznak. Na, ebbe akar belerondítani Gyuri bá, tehát a célja megfricskázni a fővárosi nagypolitikát. Ha ugyanis megnyerné a csapattal a kupát, akkor a MOL Fehérvár hoppon maradna.

Mi kell ehhez? Nagyon okos játék a kupadöntőben. Az látszott az MTK-Fradi meccsen is, hogy a zöld-fehérek a bajnoki cím után leültek, így pedig a magabiztos és elkényelmesedett sztárocskákat meg lehet fogni. Viszont a kupadöntőn tökéletes játék kell a paksi játékosoktól ehhez.

Azért éreztem fontosnak ezt felvázolni, mert szerintem nagy kihatással lesz ez a terv a mai Kisvárda elleni meccsükre. Bognár György biztosan felforgatja a mai kezdőcsapatát, ami azt jelenti, hogy Ádám Martin biztosan padozni fog, de szerintem Sajbán Máté, Lenzsér, Szabó Máté és Nagy Gergely is. Őket tartom most ennek a csapatnak a gerincének, a többiek csereszavatosak.

Ezért megjósolhatatlan a kezdőcsapat. De az bizonyos, hogy fejben már a szerdai kupadöntőre készülnek a játékosok is.

A Kisvárdának ez lehetne egy esély. Az látszik, hogy a sportigazgató, Révész Attila távozásával, illetve a jövő évi szabályozás miatt a kisvárdai modell a következő szezonra megy a kukába. Ez a két mérkőzés nekik egy hattyúdalnak is tekinthető, a csapatot szétszedik, a külföldieknek lejár a szerződése. Nem tartom kizártnak a következő szezon egyik kiesőjét látjuk most. Szép eredmény a dobogó elérése, de Erős Gáborral ellentétben én a második hely megszerzését nem érzem tényleges célnak. A Puskás Akadémiával nem fognak ők szembe menni semmilyen téren, nekik bőven elegendő a dobogó harmadik foka is.

Tehát lesz egy tartalékos-átszabott paksi csapat, illetve egy három pontot nem igazán akaró vendég együttes. A bajnokság végén számos olyan helyzet van, amikor a két véglet valósulhat meg: vagy egy álmosító 0-0, vagy pedig játszanak egy jót a csapatok. Én utóbbira szavazok, mert a Paksban mindig van annyi puca, hogy ne feküdjön le senkinek és ne akarjon a középszerhez tartozni. Ezért az első félidő két gólját tartom megint jónak esetükben.

Paksi SE - Kisvarda: Gólok száma - 1. félidő - Felett/alatt tipp